Victor Ponta a spus ca il felicita pe noul presedinte ales, mentionand ca acesta este legitim. Presedintele PSD a adaugat  ca este convins ca Iohannis va face ce depinde de acesta pentru a realiza ce si-a propus. 

Premierul a mai declarat ca alegerile de duminica arata ca Romania este o democratie consolidata. 

"Imi exprim si eu dorinta de dialog cu domnul Iohannis". "Romania are nevoie de stabilitate si predictibilitate. Personal, mi-ar fi cel mai usor si cel mai simplu si cel mai de dorit, cel putin pentru familia mea, sa multumesc celor cu care am lucrat pana acum...", a spus Ponta. Ulterior, el a reluat: "Asa cum noi respectam votul dat ieri, romanii au votat in 2012 pentru o coalitie de guvernare si un Guvern si ne-o vom face in continuare. Atata timp cat am sprijinul coalitiei sunt hotarat sa raman in functia de prim-ministru".

Ponta: Lumea sa stea linistita, nu marim taxele, impozitele si nu crestem cota unica

Premierul Victor Ponta a declarat ca lumea trebuie sa stea linistita pentru ca nu vor fi marite taxele si impozitele si nici nu va fi schimbata cota unica de impozitare. 

"E util sau inutil, cum doriti, sa va precizez ca s-a terminat campania electorala si binenteles nu schimbam nici cota unica, nici nu marim taxe. Asta e, pana la urma astea sunt armele fiecarui partid in alegeri, insa acum vreau ca toata lumea sa stea linistita ca nu se maresc taxe si impozite si, dimpotriva, avem un buget de pregatit pentru 2015-2016 care sa continue cresterea ecomomica si masurile sociale care ne-au asigurat cresterea", a afirmat Ponta, dupa sedinta coalitiei.

Presedintele PSD a afirmat ca electoratul a dat partidului un mesaj foarte puternic, iar social-democratii trebuie "sa aiba decenta si intelepciunea sa taca din gura o perioada si sa se gandeasca ce trebuie schimbat".

"Referitor la PSD, cred ca electoratul ne-a dat ieri un mesaj foarte puternic. Sa avem decenta si intelepciunea sa tacem din gura o perioada, sa ne gandim ce trebuie schimbat. Negoita (Robert Negoita, primarul Sectorului 3 -n.r.) si Vanghelie (Marian Vanghelie, primarul Secorului 5 -n.r.) au pierdut foarte rau. Sa avem toti decenta si bunul simt de a tacea", a afirmat Victor Ponta.

El a mai spus ca PSD este cel mai mare partid, dar si "partidul care atrage cel mai mare vot negativ". "Peste o saptamana-doua, dupa ce ne gandim bine de tot, impreuna cu Liviu Dragnea, omul alaturi de care am facut echipa si am castigat, putem sa tragem concluzii si sa schimbam PSD in directia pe care oamenii o asteapta, nu directia pe care o vor unii lideri", a mai spus presedintele PSD. 

El a adaugat ca va avea grija sa tina partidul unit: "Cu toata autoritatea si sprijinul pe care inca le am in PSD, voi avea grija sa pastrez acest partid unit si sa ne despartim drumul de toti cei care isi doresc altceva in viata sau cei care considera ca acum este momentul sa obtina vreun avantaj personal".

Victor Ponta a declarat luni ca reprezentantii PSD si ai celorlalte formatiuni din coalitie vor vota, marti, in Parlament, pentru "respingerea definitiva" a legii amnistiei si gratierii si pentru incuviintarea cererilor Justitiei. 

"Primul mesaj pe care trebuie sa il dam este chiar maine, in Camera Deputatilor. Am vorbit si in Camera Deputatilor, cu domnul Zgonea, cu liderul grupului parlamentar, domnul Neacsu, si, asa cum am spus saptamana trecuta, in dezbatarea cu Klaus Iohannis, maine (marti - n.r.), nu doar cei de la PSD, ci si toti din coalitie, vom vota pentru respingerea definitiva a legii amnistiei si gratierii si binenteles pentru incuviintarea cererilor Justitiei", a spus Ponta.