Intrebat daca Radu Ghetea va mai ramane presedinte al CEC dupa "nazbatia" de a acorda un credit ipotecar Ioanei Basescu, seful Executivului a raspuns negativ.

"Nu. Am vorbit cu domnul ministru de Finante, pentru ca este singurul care are competenta de a face schimbari in conducerea CEC, si il sustin total sa verifice foarte clar lucrurile si sa propuna masurile care se impun. O sa-l mai sune domnul Basescu sa-l apere pe cel care i-a dat credit, dar domnul Chitoiu nu e asa usor impresionabil, am totala incredere ca stie sa-si faca treaba", a spus Ponta.

Premierul a tinut sa precizeze ca CEC este o banca al carei capital este suta la suta proprietatea statului, iar ministrul de Finante are dreptul sa examineze activitatea presedintelui acesteia, in AGA si in Consiliul director.

Ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, a afirmat ca a fost sunat de catre presedintele Traian Basescu, in urma cu doua-trei saptamani, care l-a rugat ca Radu Ghetea sa nu fie schimbat de la conducerea Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC) Bank, fara a motiva aceasta interventie.

Declaratia a fost facuta in contextul in care Ioana Basescu, fiica presedintelui Traian Basescu, a luat, in 9 septembrie 2013, un credit in lei de la CEC Bank, in valoare de 4,6 milioane lei, pentru a cumpara un teren de 290 hectare din judetul Calarasi, imprumut garantat cu soldurile prezente si viitoare ale unui cont deschis la CEC si cu terenul agricol achizitionat.