Terenul cumparat de Ioana Basescu, de la o societate romaneasca apartinand unui cetatea italian, este situat la doi kilometri de drumul judetean 402, care leaga localitatea Nana din judetul Calarasi, de orasul Fundulea.

"Terenul a fost platit dintr-un credit ipotecar, pe 30 de ani, in valoare de 1.028.507,55 euro si din surse proprii pana la 1.306.845 euro, adica 278.337,45 euro. Pretul negociat a fost de 4.500 euro pe hectar", se arata intr-un comunicat al Ioanei Basescu.

Fiica presedintelui spune ca ii place sa cultive legume in propria gradina. Mai mult, din recolta le daruieste si apropiatilor. Cat despre terenul recent cumparat, nu s-a hotarat deocamdata ce va cultiva, pentru ca vrea sa se consulte cu specialisti. Lotul respectiv a avut productii mari la grau si ovaz.

Fata presedintelui sustine ca a facut aceasta investitie pentru ca are incredere in viitorul agriculturii romanesti. Cu siguranta a fost influentata si de tatal sau, care nu de putine ori a spus ca vrea sa se apuce de agricultura dupa ce nu va mai fi presedinte. La inceputul saptamanii trecute se autoproclama "primul legumicultor al tarii".