Victor Ponta le-a spus, participantilor la Congresul UDMR, ca Uniunea este reprezentantul legitim al maghiarilor din Romania si partenerul de dialog pentru autoritatile statului roman.

"Nu e o alegere a noastra de a discuta cu UDMR, e alegerea maghiarilor din Romania care au votat la alegeri si am respectat si vom respecta intotdeauna acest vot. UDMR este reprezentantul legitim si partenerul de dialog pt autoritatile statului roman. In 2010, eram la congresul dumneavoastra incercand sa va conving sa iesiti de la guvernare si sa veniti cu noi. Nu am reusit sa va conving si imi pare rau, asa cum imi pare rau ca nu suntem acum la guvernare impreuna, asa cum ar fi trebuit, dar deciziile politice nu urmeaza intotdeauna calea cea mai inteleapta", a afirmat premierul, potrivit Mediafax.

Prim-ministrul a adaugat ca responsabilitatea lui este "egala" fata de judetele Covasna si Harghita sau Gorj sau Teleorman.

"Responsabilitatea mea e egala fata de dumneavostra, responsabilitatea mea fata de Covasna si Harghita e aceeasi ca fata de Gorj sau Teleorman si din acest punct de vedere vreau sa pastram diaolgul si sa gasim solutiile impreuna si sa stabilim lucurile cu sinceritate si cu intentia de a evita conflictele si de a gasi solutiile cele mai bune", a precizat Victor Ponta.

Cel de-al XI-lea Congres al UDMR a inceput, sambata, la Miercurea Ciuc, fiind cel mai mare din istoria Uniunii. La congres participa, ca invitati, presedintele PSD, premierul Victor Ponta, liderul PNL, Crin Antonescu, presedintele PDL, Vasile Blaga, liderul Partidului Forta Civica, Mihai Razvan Ungureanu, precum si politicieni din Ungaria.