Lipsa banilor de la buget, cauzata de scaderea colectarii impozitelor pe profit, comparativ cu primul trimestru al anului trecut, l-au facut pe premier sa caute solutii. Iar ceva bani ar putea veni de la bugetarii si pensionarii cu pensii de peste 1.000 de euro.

"Taxa aceea de 10% aplicata asupra tuturor, nu asupra celor din aparatul central, ci asupra tututor celor care primesc salarii si pensii de la buget. Sunt cam 6.000 de pensii peste 1.000 de euro. Era vorba de toate veniturile bugetare, pensiile din bugetul de stat. Neexistand acordul in coalitie, cel putin pentru moment, nu putem face acest lucru si trebuie sa gasim o alta sursa bugetara", a spus Ponta

Liberalii au respins categoric orice suprataxate, mai ales ca, spun ei, veniturile suplimentare la buget ar fi fost nesemnificative.

"PNL se opune categoric, am spus de la inceputul guvernarii ca fundamentul este cota unica de 16%. Deci nicio taxa in plus", a declarat Mihai Voicu, purtatorul de cuvant al PNL.

In plus, cei de la PNL i-au spus premierului ca o astfel de masura ar putea fi declarata neconstitutionala. Asa ca, pentru moment, bugetarii si pensionarii cu venituri mari pot rasufla usurati. Surse guvernamentale citate de agentia Mediafax sustin ca "taxa de solidaritate" dorita de Ponta ar aduce venituri suplimentare de doar 10 milioane lei.