"Unul din punctele cele mai importante le-am discutat si ieri (joi, n.r.) in cadrul unui BPN informal, doar cu vicepresedintii. Cred ca din aceasta toamna trebuie sa mergem mai departe prin modificarea Legii 315/1998, cea cu regiunile de dezvoltare, in a forma practic regiunile chiar inainte de a primi statutul constitutional", a precizat Victor Ponta, astazi, in deschiderea BPN al PSD, reunit la Mamaia, noteaza Mediafax.

Premierul a spus ca proiectul cel mai important din aceasta toamna este declansarea efectiva a descentralizarii. "Poate proiectul cel mai important din aceasta toamna, proiect politic, guvernamental, parlamentar, il constituie declansarea efectiva a procesului de descentraliare si de pregatire a regiunilor", a subliniat prim-ministrul.

Premierul a precizat ca trebuie stabilite institutiile care vor merge de la Guvern catre regiuni, catre structurile locale, intrucat de la 1 ianuarie se va intra pe noul exercitiu financiar al UE si Romania trebuie sa fie pregatita.

"S-a dovedit ca orice centralizare excesiva la Bucuresti ingreuneza lucrurile si cu cat lasam mai mult la regiune, judet, oras - atributii si resurse - cu atat lucrurile merg mai bine", a adaugat Ponta.

PSD vrea formarea a 10 regiuni. Sibiu si Brasov, separate - surse

Liderii social-democrati au discutat vineri, la sedinta BPN al PSD, despre varianta impartirii tarii in zece regiuni, in aceasta arhitectura urmand ca Sibiu si Brasov sa fie regiuni separate, au spus, pentru Mediafax, surse din partid.