Senatul va dezbate si vota, in prima saptamana a sesiunii, proiectele privind amnistierea fiscala a pensionarilor si a mamelor care au primit sume necuvenite din vina functionarilor, intrucat in sesiunea extraordinara nu a mai existat cvorum pentru continuarea lucrarilor.

Pe de alta parte, celelalte doua acte normative pe care Senatul le-a dezbatut in sesiune extraordinara - Legea CAS (adoptata) si Legea petrolului (care nu a intrunit numarul suficient de voturi pentru adoptare), vor merge catre Camera Deputatilor, care le va dezbate tot in prima saptamana a sesiunii.

Totodata, este de asteptat ca Parlamentul sa se pronunte, in aceasta sesiune, si asupra Ordonantei de Urgenta a Guvernului privind migratia alesilor locali.

In aceasta sesiune ar putea ajunge in dezbaterea Parlamentului si proiectul UDMR privind autonomia, despre care liderii Uniunii au dat asigurari ca va fi finalizat inainte de 1 septembrie, dupa care va fi supus dezbaterii publice.

Este de asteptat ca Parlamentul sa dezbata si o alta propunere a UDMR, referitoare la amnistierea functionarilor publici care trebuie sa returneze bani din salarii.

Pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor din aceasta sesiune figureaza si proiectul de modificare a Legii pornografiei, initiat de 37 de deputati si senatori. in acest caz, Camera Deputatilor este for decizional.

Tot in aceasta sesiune, Parlamentul trebuie sa dezbata si sa adopte proiectul bugetului de stat si cel al asigurarilor sociale de stat pe anul 2015, care urmeaza sa fie transmise de Guvern.