Curtea Constitutionala nu s-a mai confruntat cu o situatie de genul celei aparute in prezent in cazul validarii noului Guvern, aceasta fiind o problema delicata, dar care trebuie rezolvata rapid, a declarat, miercuri dimineata, judecatorul CC Petre Lazaroiu. 

LA randul sau, presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, a declarat miercuri ca au mai fost tari care au ramas fara Executiv, cum este Belgia, care un an si jumatate nu a avut Guvern "si se pare ca a dus-o mai bine in perioada aia". 

Intrebat daca este posibil sa cada Guvernul in urma analizarii sesizarii referitoare la Hotararea Parlamentului privind noua componenta a cabinetului, Zegrean a spus: "Sa dam noi jos Guvernul? Nu, nu facem noi asta. Numai Parlamentul poate sa dea jos Guvernul".  

De asemenea, intrebat daca, in cazul in care efectele hotararii privind noua componenta a Guvernului sunt suspendate, Guvernul Ponta II ramane in vigoare, Zegrean a raspuns: "Da, pentru ca nu a fost demis acest guvern . (...) El functioneaza, tara este pe maini bune, nu? Este guvernata. Este in regula"

Marti, presedintele PDL, Vasile Blaga, a precizat ca parlamentarii PDL si cei ai PMP au atacat la Curtea Constitutionala Hotararea Parlamentului privind noua componenta a Guvernului. 

Traian Basescu a declarat, marti seara, ca "cea mai rapida solutie", pe care i-a si propus-o premierului Victor Ponta, este aceea a adoptarii, miercuri, in Guvern, a noului program de guvernare, asupra caruia sa fie asumata apoi raspunderea in Parlament. 

"Sper ca in perioada urmatoare sa dea o solutie, solutia constitutionala, a asumarii raspunderii actualului guvern, repet, a actualului guvern, pe un nou program de guvernare, care sa reflecte noile aliante politice din Parlament", a continuat Basescu.