“Trebuie mai multa aplecare asupra problemelor si mai multe solutii. Vom avea cu totul alta abordare in ce priveste intreaga viziune asupra Romaniei. Vom avea ceea ce eu am numit Romania lucrului bine facut. (…) Nu vreau sa fiu un presedinte singur intr-un turn de fildes”, a spus presedintele ales al Romaniei.

“Vreau sa schimb felul in care se face politica in Romania. Vreau sa fiu alt presedinte. Presedintele trebuie sa fie un exemplu de comportament public. Pe de alta parte, vreau sa fiu un preedinte mediator si integrator. Dincolo de aceste lucrui, evident ca intervin aspectele clasice ale functiei de presedinte. Vreau sa fiu garantul unei justitii independente. Este atributul presedintelui si o poate face. Foarte simplu, veghind asupra acestui lucru. Un exemplu foarte concret, eu nu voi gratia niciun politician condamnat pentru acte de coruptie”, a mai spus Klaus Iohannis.

“Este nevoie de o schimbare de Guvern, pentru ca Guvernul pe care il avem acum este pur si simplu ineficient. Este clar ca nu este suficient sa-mi doresc sa avem alt Guvern. Dupa pararea mea, cel tarziu in 2016 dupa alegerile parlamentare va fi partidul meu la guvernare. In anul 2015 este foarte posibil sa avem o schimbare a raporturilor in Parlament. Se schimba raportul puterilor. Este posibil ca in 2015 sa ajungem la alta majoritate in Parlament. Formatiunile din Parlament isi pot schimba optiunile”, este de parere noul sef al statului.

Vedeti mai jos inregistrarea integrala a interviului pentru www.stirileprotv.ro: