"Eu voi fi alaturi de Victor Ponta indiferent ce decizie va lua si voi ramane cu el in echipa indiferent ce se va intampla dupa alegerile prezidentiale", a spus Dragnea. Intrebat daca dupa europarlamentare Ponta isi va anunta candidatura la prezidentiale, Dragnea a raspuns: "Asta n-am de unde s-o stiu".

El a precizat ca, dincolo de persoane, cel mai important pentru prezidentialele din Romania este profilul de candidat. "Si, daca ne uitam in sondaje, se pare ca majoritatea romanilor ar dori ca viitorul presedinte sa fie diferit de Traian Basescu si e firesc dupa zece ani sa doresti ceva nou, ceva diferit", a spus Dragnea.

Intrebat daca Ponta este diferit, Dragnea a raspuns: "Nu vorbeam de domnul Ponta". "Decizia de candidatura la prezidentiale este o decizie unipersonala. Fiecare va decide. Deja am vazurt foarte multi care si-au anuntat dorinta de a candida: domnul Calin Popescu Tariceanu, domnul Crin Antonescu, domnul Catalin Predoiu, domnul Razvan Ungureanu, cred ca si doamna Elena Udrea. (...) si domnul Geoana. Este bine ca sunt oameni care isi doresc sa fie presedintele Romaniei, dar pana la urma este important ce profil de candidat, ce profil de presedinte ar fi bun pentru aceasta tara”, a spus Dragnea.

Intrebat daca el, personal, crede ca Victor Ponta ar trebui sa candideze la prezidentiale, Dragnea a raspuns: "Aici nu merge cu credeti, pentru ca nu discutam de cadidatura la o primarie. Discutam la candidatura la cea mai importanta functie din stat si aici decizia este numai a celui care ar fi bine sa candideze sau nu ar fi bine sa candideze".

"Daca domnul Ponta va candida sau nu, asta va fi decizia dumnealui", a adaugat Dragnea. El a precizat ca a avut discutii cu Ponta pe acest subiect si ca, din moment ce nu au fost publice, inseamna ca nu poate sa dea detalii.

“Nu e visul si nici obiectivul meu in viata sa fiu premier, altii sunt pregatiti pentru asta”


Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a mai spus ca nu este nici visul si nici obiectivul sau in viata sa devina premier, aratand ca desemnaraea viitorului prim-ministru va tine de decizia noului presedinte al Romaniei.

Intrebat daca e pregatit pentru o eventuala functie de premier, Dragnea a raspuns: "Eu cred ca sunt altii pregatiti". "Nu este visul meu in viata, nici obiectivul meu in viata. Eu cred ca desemnarea premierului va fi, si e firesc sa fie, decizia noului presedinte care va veni din noiembrie, respectiv decembrie", a spus Dragnea.

Intrebat daca va candida la functia de presedinte al PSD sau daca va prelua functia de presedinte al PSD in situatia in care Victor Ponta va candida la prezidentiale, Dragnea a precizat ca functia de lider al PSD nu "se preia", ci este "aleasa" si ca el va fi alaturi de Ponta indiferent de decizia acestuia de a candida sau nu si indiferent ce se va intampla dupa prezidentiale.

“PSD isi propune sa obtina minimum 35% la europarlamentare, prezenta va fi 32-34%”

Liviu Dragnea a mai declarat ca PSD isi propune sa obtina minimum 35% din voturi la alegerile europarlamentare, in conditiile in care prezenta la vot pe care o estimeaza in acest moment este de 32-34%.

Intrebat care este scorul electoral care ar fi multumitor pentru PSD la europarlamentare, Dragnea a raspuns: "Peste 35%. Este un obiectiv politic asumat de PSD acum doua luni de zile, enuntat si de preseditele partidului, Victor Ponta".

"Pentru noi multumitor va fi daca vom scoate peste 35%. Orice este peste 35% este bonus", a spus Dragnea.

El a aratat ca prezenta la vot va fi redusa, interesul romanilor fata de scrutinul pentru PE fiind similar celui manifestat de europeni.

"Cred ca prezenta la vot va fi destul de asemanatoare cu prezenta la vot in 2009 la europarlamentare. Exista un nivel obisnuit de interes din partea electoratului in general european, dar si in Romania, pentru alegerile europarlamentare. Probabil in jur de 35%. Probabil ca prezenta la vot va fi intre 30 si 35%, undeva 32-34%, asa cred", a spus Dragnea.