Este vorba despre Paul Stănescu. Pe de altă parte, trei dintre demnitarii care se vor instala în Guvern au mai fost la Palatul Victoria, în perioada lui Sorin Grindeanu.

Lista remaniaţilor a fost decisă de Liviu Dragnea şi de apropiaţii acestuia în şedinţe informale care au avut loc duminică noaptea, dar și luni dimineaţă. Liderii PSD au votat fără obiecţii demiterea lui Paul Stănescu, fost vicepremier şi ministru al Dezvoltării.

Iniţial, acesta a fost susţinut puternic de premierul Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă: ”Înlocuitorul lui Stănescu, este Ilan Laufer, fost ministru în cabinetul Grindeanu.”

Acesta are 35 de ani şi s-a remarcat în spaţiul public în special prin aparițiile în revistele mondene. Laufer are o avere impresionantă -o casă în Corbenca şi două terenuri, 7 apartamente în Bucureşti, dintre care 3 închiriate, o limuzină, o motocicletă şi trei ceasuri de peste 10.000 de euro fiecare. Noul ministru este susţinut puternic de preşedintele PSD Neamţ, Ionel Arsene.

De la şefia Transporturilor pleacă Lucian Șova. În locul său se va instala Lia Olguța Vasilescu. Portofoliul de la Muncă a ajuns astfel la un alt om de încredere al preşedintelui PSD, deputatul Mihai Budai.

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, n-a mai aşteptat remanierea şi şi-a anunţat demisia.

“Vreau să rămân la partid. Vin doi ani grei”, a spus Fifor.

În locul lui vine senatorul Gabriel Leş. Acesta a mai fost ministru al Apărării în 2017, timp de câteva luni, în timpul guvernării Grindeanu, când a fost remaniat pe motiv că nu comunica.

Şi noul ministru al Comunicaţiilor, Alexandru Petrescu, a mai fost ministru, dar la IMM-uri.

La Cultură, George Ivaşcu este schimbat cu senatorul Daniel Breaz, iar de la Economie pleacă Dănut Andrușcă şi vine Niculae Badalau. Acesta din urmă a fost iniţial alături de contestatarii lui Dragnea, după care a schimbat tabăra.