Seful statului a facut aceasta afirmatie in deschiderea Forumului European pentru Diplomatie Publica, dand astfel un exemplu prin care Romania isi autodistruge imaginea.

"Vorbesc de exemple la zi - Rosia Montana. Stim ca s-a impins in Parlament o lege neconstitutionala, care nu va putea trece de Curtea Cosntitutionala, in baza ei generam o dezbatere care se va finaliza cu o lege necosntitutionala. Cum sa avem o imagine buna cand si strainii ne stiu Constitutia? Stiu ca finalul acestui joc va fi o lege respinsa de Curtea Constitutionala in principalele ei prevederi. Si atunci cum sa avem o imagine buna? Ma intreb.", a spus Basescu, potrivit Mediafax.

Presedintele Traian Basescu a declarat si duminica, raspunzand unei intrebari referitoare la Legea privind Rosia Montana trimisa de Guvern la Parlament, ca aceasta va fi respinsa de Curtea Constitutionala intrucat se va constata ca este neconstitutionala, neputand fi data o lege care sa vizeze o firma

"Nu este legal sa stabilesti o firma care face o exploatare prin lege. Va fi respinsa cu siguranta de Curtea Constitutionala. Este doar un joc politic", a declarat, duminica, la Tebea, in judetul Hunedoara, presedintele Traian Basescu, raspunzand unei intrebari referitoare la Legea privind exploatarea de la Rosia Montana, trimisa Parlamentului.

Seful statului a spus ca marea problema este ca, dupa ce se va face o lunga dezbatere in Parlament, se va constata ca legea este neconstitutionala.

"Nu se poate sa faci o lege care sa vizeze o firma. Va fi respinsa de Curtea Constitutionala pentru ca se va constata ca este o lege neconstitutionala", a mai spus Basescu.