"Apelul meu la dumneavoastra este la responsabilitate in declaratii, pentru ca nu aveti in spate un partid de 3%", a spus presedintele in plenul Parlamentului. 

"Un discurs antieuropean, antioccidental nu face decat sa ne intoarca inapoi. Romania are nevoie ca poporul ei sa creada in drumul spre Vest, pentru ca, sincer, nici nu avem alt drum. Cine are alternativa la acest drum?", a continuat Traian Basescu.  El a spus ca declaratiile facute la Bucuresti de liderii partidelor politice importante sunt analizate de partenerii din UE.

Presedintele Traian Basescu propune Parlamentului si Guvernului un parteneriat pentru realizarea obiectivului de aderare la spatiul Schengen, el apreciind ca aceasta este "o datorie fata de romani". 

Presedintele a tinut sa ii asigure pe premier si pe parlamentari de dorinta sa "fara rezerve" de a avea un parteneriat care sa duca la succes in privinta aderarii la spatiul Schengen.  "Va asigur de dorinta mea fara rezerve de a avea un parteneriat care sa ne duca la succes. Avem nevoie si putem sa mutam frontiera UE pe Prut. Este cred o datorie a noastra fata de romani", a afirmat Traian Basescu.