Elena Udrea: "Daca ani de zile unii au acuzat ca Elena Udrea a luat bani in dosarul Bute, azi vedem ca nici macar procurorii nu ma acuza de asa ceva"

Procurorii au contrazis-o in aceasta dupa-amiaza, trimitand la Camera Deputatilor o noua cerere de ridicare a imunitatii Elenei Udrea pentru inceperea urmaririi penale si arestarea ei sub acuzatia de luare de mita. Anchetatorii isi bazeaza noile capete de acuzare pe marturiile facute de doi dintre subalternii fostului ministru al turismului.

Procurorii spun ca suspectii au pus bazele "unei cutume in baza careia reprezentantii societatilor comerciale care primeau finantari de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului sau de la companii subordonate acestuia transmiteau un procent de 10% din platile efectuate catre functionarii care puteau influenta aprobarea finantarilor." - DNA

In februarie 2011, Elena Udrea s-ar fi intalnit cu Adrian Gardean, cel care ar controla firma Termogaz, la vila din Busteni a lui Nastasia Gheorghe, secretar general in Ministerul Turimsului, iar discutia ar fi fost intermediata de Stefan Lungu, consilierul lui Udrea.

Adrian Gardean avea in derulare un contract cu Ministerul Turismului si ar fi fost atentionat de apropiatii Elenei Udrea sa sponsorizeze gala Bute cu 3 milioane de lei daca vrea sa primeasca bani de la minister pentru lucrarile pe care le efectua in statiunea Straja. 

Elena Udrea s-a declarat nevinovata in acest dosar, sustinand ca este o ancheta fabricata la cererea generalului Florian Coldea, directorul intermediar al SRI.

Cererea de ridicare a imunitatii Elenei Udrea pentru abuz in serviciu, tentativa la folosirea de documente ori declaratii false pentru obtinerea de fonduri europene si folosirea influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite a trecut miercuri de Comisia juridica a Camerei Deputatilor. 

Elena Udrea, deputat neafiliat: "Am solicitat colegilor de la Comisia juridica sa voteze favorbail inceperea urmaririi penale in ce ma priveste".

Surse din comisie spun ca fostul ministru a facut la inceputul discursului o gluma: "Dragi colegi, nu cred ca se pune problema care dintre dumneavoastra ajunge in locul meu, ci cand".

Colegii au votat pentru ridicarea imunitatii insa votul final il va da plenul Camerei Deputatilor.

Iar deputatii trebuie sa se grabeasca pentru ca cererea de astazi a procurorilor anticoruptie se refera la arestarea deputatei, iar solicitarea trebuie dezbatuta de indata.