Iohannis a declarat, pentru Adevarul, ca nu a existat un plan ca Angela Merkel sa vina in Romania si a respins ideea ca aceasta si-ar fi anulat vizita, scrie Mediafax.

„Probabil a fost dorinta unui jurnalist de a veni cu o chestiune senzationala. Nu am considerat ca este cazul sa epatam in aceasta zona”, a adaugat el.

Intrebat daca este sustinut, totusi, de cancelarul german, Iohannis a declarat: „Categoric ca ma sustine, mi-a si scris aceasta chestiune, ca ma sustine”.

Klaus Iohannis a prezentat o scrisoare din partea cancelarului Germaniei, datata 28 octombrie, si a precizat ca nu a vrut „sa epateze cu scrisori de sprijin si cu sprijinul unor politicieni remarcabili”.

Pentru mine a fost o bucurie ca am primit scrisoarea, ma sustine, ma sprijina. Am sprijin foarte larg din partea doamnei Merkel” a mai spus Iohannis.

Intrebat cum comenteaza faptul ca s-a vehiculat ideea ca beneficiaza de acelasi sprijin ca si Victor Ponta, din partea cancelarului Germaniei, Klaus Iohannis a spus: „Ar fi chiar curios. Sa fim seriosi, si doamna Merkel si eu suntem sefi de partide in cadrul PPE si in PPE ne sprijinim reciproc atunci cand sunt alegeri. Iar, in aceasta relatie, pot sa spun ca exista o nota speciala, pentru ca ne cunoastem personal si nu de acum, ca este campanie electorala, ci de multi ani”.

Redam mai jos traducerea scrisorii:

"Draga domnule Johannis,

Am aflat cu bucurie ca pe 2 noiembrie candidati la presedintia Romaniei din partea ACL.

Cetatenii Romaniei vor gasi in candidatura dumneavoastra o suma de calitati extremn de apreciate in Europa. In calitate de primar  al Sibiului ati demonstrat competente administrative si un autentic spirit european. Prin intrarea PNL in Partidul Popular European si alianta cu PDL ati intarit puterea centrului politic.

Va urez multa hotarare si energie si sper in succesul dumneavoastra si al ACL.

Cu prietenie,

Angela Merkel"