Desi Microsoft nu a prezentat date referitor la vanzarile Windows Phone din trimestrul al IV -lea din 2012, declaratiile lui Steve Ballmer, presedintele companiei americane, ofera indicii importante.

Astfel, Ballmer a declarat la inceputul lunii ianuarie ca Windows Phone se vinde de patru ori mai bine decat acum 12 luni.
Ulterior, la CES 2013, Ballmer a afirmat, in timpul unei aparitii surpriza la prezentarea sustinuta de Qualcomm, ca Windows Phone vinde de cinci ori mai multe unitati decat in perioada similara a anului trecut.

Compania de cercetare Gartner estimeaza ca in trimestrul al patrulea din 2011 s-au vandut 2,759 milioane de smartphone-uri Windows, in timp ce Canalys plaseaza cifra la 2,5 milioane unitati. Potrivit calculelor Forbes efectuate pe baza acestor date, numarul telefoanelor Windows Phone vandute in ultimele trei luni din 2012 ar putea fi intre 9,5 milioane si 13,25 milioane de unitati, probabil mai aproape de cifra mai mica.

Totusi, telefoanele cu sistem Microsoft au fost disponibile practic pe piata numai in a doua jumatate a trimestrului trecut, astfel ca primele trei luni ale acestui an ar trebui sa aduca noi cresteri puternice.

Daca va ajunge la 13 milioane de telefoane vandute intr-un trimestru, Microsoft se va putea lauda cu depasirea pragului de 1 milion de smartphone-uri Windows Phone pe saptamana, la scurt timp dupa ce a anuntat ca magazinul de aplicatii al sistemului de operare pentru smartphone-uri a trecut de 150.000 de titluri, concluzioneaza Forbes.