"Suntem pe primul loc in magazinul de aplicatii al Windows Phone, dar ar fi un efort prea mare pentru noua versiune, ar trebui sa rescriem complet aplicatia", a declarat Peter Vesterbacka, directorul de marketing al producatorului finlandez al jocului, Rovio Entertainment Oy. 

Vesterbacka a aratat ca Rovio a lansat joi vanzarea noii versiuni a jocului pentru iphone si telefoanele dotate cu platforma Android a Google, dar nu intentioneaza sa realizeze o varianta a Angry Birds Space si pentru Windows Phone.

Nokia mizeaza pe sistemul de operare Windows Phone pentru relansarea afacerilor cu smartphone-uri. Lipsa Angry Birds ar putea ingreuna eforturile companiei de a atrage utilizatorii pasionati de jocuri si a convinge dezvoltatorii de aplicatii ca platforma se dezvolta. 

"Este ingrijorator pentru Windows Phone, intrucat sugereaza ca Rovio nu are incredere in viitorul platformei. Avand in vedere ca prima versiunea a jocului este deja pe primul loc in magazinul de aplicatii al Windows Phone, este clar ca nimeni altcineva nu se va astepta sa castige bani cu aplicatii pentru aceasta platforma", a declarat Richard Windsor, analist la Nomura. 

Directorul general al Nokia, Stephen Elop, a lansat mai multe modele de telefoane cu sistemul Windows Phone, din octombrie anul trecut, si intentioneaza sa aduca telefoanele si in China, unde Angry Birds a fost lansat anul trecut. 

"China a fost a doua mare piata pentru Rovio, unde am inregistrat cea mai mare crestere, si ar putea deveni cea mai mare in acest an", a spus directorul Rovio. 

Purtatorul de cuvant al Nokia a refuzat sa comenteze. Actiunile Nokia au scazut cu 33% in ultimele 12 luni.  Compania finlandeza a adoptat Windows Phone anul trecut, dupa ce a constatat ca sistemele Symbian si MeeGo nu tin pasul cu platforma cu cel mai mare ritm de crestere, Android, si cu iPhone

Microsoft intentioneaza sa introduca platforma Windows Phone pe 23 de noi piete, la un total de 63, si sa instaleze sistemul si pe smartphone-uri mai ieftine. Compania americana vrea sa intre rapid pe piete cu economii in dezvoltare unde Google si Apple sunt mai putin prezente, inainte ca telefoanele mai ieftine cu sistem Android sa intareasca pozitia Google. 

"Este un cerc vicios, unde lipsa aplicatiilor inseamna lipsa utilizatorilor si invers", a spus analistul de la Nomura. 

Angry Birds ar putea ajunge la 1 miliard de descarcari in urmatoarele cateva luni, sustinut de introducerea versiunii Space, si la 2 miliarde de descarcari pana la sfarsitul acestui an. In primul an de la lansarea jocului au avut loc 50 de milioane de descarcari.  Rovio urmeaza sa lanseze alte patru jocuri Angry Birds pana la sfarsitul acestui an.