Wozniak a parasit in 1987 Apple, companie pe care a infiintat-o alaturi de Steve Jobs si Ronald Wayne. 

"Criticile la adresa politicilor Apple privind taxele sunt foarte intemeiate, in opinia mea, dar explicatiile mele sunt lungi si dificile", a declarat milionarul intr-un interviu pentru Sky news, prelat de MarketWatch. 

Persoanele care lucreaza intr-un stat american, dar isi declara veniturile in alt stat pentru a plati taxe mai mici, nu se comporta etic, a spus el. 

"Pentru o corporatie nu exista, insa, astfel de chestiuni precum etica personala. Faci orice pentru a-ti maximiza profitul", a spus Wozniak. 

Apple detine lichiditati de circa 145 miliarde de dolari, insa o mare parte a acestei sume se afla in alte tari decat SUA, parte a strategiei companiei de a-si reduce taxele platite prin dirijarea profiturilor catre subsidiare din tari cu un regim de taxare mult mai favorabil. 

Compania a fost acuzata in mai de Senatul SUA ca evita sa plateasca taxe de miliarde de dolari prin exploatarea de brese legislative si folosirea unor subsidiare din Irlanda care nu au rezidenta fiscala in nicio tara. 

Senatorii americani au publicat un raport de 40 de pagini asupra structurii internationale folosite de Apple in privinta taxelor, dar au notat ca nu exista indicii ca Apple ar fi facut nimic ilegal in incercarea de a-si reduce contributiile la stat.