Noul telefon, numit MotoX, va fi produs in Statele Unite si este parte dintr-o campanie menita sa reduca pretul smartphone-urilor dar si sa puna capat suprematiei Apple. Comentariile lui Woodside, facute la o conferinta din sudul Californiei, au facut referire la planurile pe care Google le are pentru viitorul apropiat.

“MotoX este mai receptiv la contextul in care este folosit. Iti permite sa interactionezi mai mult cu el, fata de alte device-uri existente astazi pe piata. Imi anticipeaza nevoile”, a declarat Dennis Woodside, citat de Financial Times.

Senzorii din interiorul aparatului, ca de exemplu giroscopul si accelerometrul, vor fi in permanenta conectati, asa ca telefonul va sti in orice moment daca se afla intr-o masina care ruleaza cu 100 kilometri la ora sau se gaseste in buzunarul utilizatorului. Bazandu-se pe aceste date, el va incerca sa anticipeze ce va face mai departe posesorul, si ar putea, spre exemplu, sa deschida in avans aplicatia pentru camera foto, in caz ca acesta va dori sa faca o poza.

Woodside a dat de inteles ca telefonul va fi disponibil spre vanzare mai tarziu, anul acesta, la un pret sub cel al Iphone 5, adaugand ca a trecut vremea preturilor exagerate in domeniul electronicelor, si in special pe piata smartphone-urilor. Fara a numi in mod direct iPhone-ul, acesta a spus: “Aceste produse aduc un profit de 50%. Noi nu avem neaparat aceste targeturi, asa ca ne vom stabili propriile marje.”

Iar asta nu este singurul domeniu in care Google planuieste sa invinga Apple. In timp ce producatorul celebrului iPhone a anuntat in Washington ca va oferi un numar mic, dar inca nespecificat de joburi in Statele Unite, Google promite angajarea a 2.000 de oameni, la fabrica sa din Texas, acolo unde va incepe asamblarea noului MotoX. Procesoarele, ecranele si alte componente vor fi in continuare produse in Asia, dar 70% din procesul de asamblare va avea loc in State, a dat asigurari Woodside.

Seful Motorola a precizat ca este increzator in succesul pe care il va avea smartphone-ul, care “va fi distribuit la scara larga”, pentru ca “experientele pe care le va oferi utilizatorului vor fi unice”.