Claudia Nemat, director Deutsche Telekom pentru Europa, a precizat ca grupul este pregatit pentru parteneriate cu WhatsApp in regiune, in tari precum Romania, dar nu si pe piata locala, in Germania, potrivit Bloomberg. 

Detusche Telekom promoveaza in acelasi timp servicii alternative pentru a atrage cat mai multe grupuri de clienti. 

"Nu credem ca se va impune un singur model, ci ca vom avea o coabitare a mai multor servicii. Aplicatia pe care o veti alege depinde de categoria de varsta si de cat este de importanta intimitatea", a afirmat Nemat, intr-un interviu acordat Bloomberg la Mobile World Congress, in Barcelona. 

Operatorul Cosmote Romania, parte a grupului Deutsche Telekom, deruleaza in prezent o oferta promotionala cu WhatsApp, prin care clientii au trafic gratis nelimitat in reteaua de mesagerie. 

In Germania, operatorul E-Plus, controlat de grupul olandez KPN, a anuntat marti ca va introduce in aceasta primavara o oferta promotionala WhatsApp. 

WhatsApp este cea mai populara aplicatie gratuita de mesagerie instant la nivel mondial, cu 465 milioane de utilizatori.

Seful Facebook, Mark Zuckerberg, a declarat saptamana trecuta ca aplicatia poate ajunge la peste 1 miliard de utilizatori. 

Cofondatorul WhatsApp Jan Koum a anuntat la Barcelona ca firma va lansa in primavara un serviciu de apeluri de voce gratis pe internet. WhatsApp ar intra astfel in concurenta cu Skype, serviciu detinut de Microsoft. 

Cosmote, parte a grupului Deutsche Telekom, este al treilea operator de telefonie mobila din Romania dupa numarul de clienti si cifra de afaceri, concurand cu Orange (Franta) si Vodafone (Marea Britanie). Deutsche Telekom controleaza indirect si Romtelecom.