Samsung Galaxy S4 a fost lansat oficial in Romania, cu elicopterul. Aparatul de zbor a aterizat pe una dintre cele mai inalte cladiri ale Bucurestiului, in care s-a desfasurat ceremonie fastuoasa de lansare a smartphone-ului Android. Samsung Galaxy S4 si-a facut intrarea adus de doi agenti inspirati din filmele cu James Bond.

Pe scena a urcat apoi Sorin Manea, head of telecom division la Samsung, care a scos telefonul din valiza.

Alex Costache, de la Samsung, trece in revista: procesor quad-core de 1,9 GHz, ecran de 5 inch, camera principala de 13 MP si 13 moduri de fotografiere. Mai e o camera secundara, iar cele doua pot fi folosite simultan. Pozele pot fi facute si cu sunet. Telefonul are un ecran Full HD Super AMOLED, primul de acest gen din lume. Densitatea de pixeli de 441 ppi.

Telefonul va fi disponibil in magazine la finalul acestui luni, iar pretul va fi decis de operatorii de telefonie si de retaileri, spun cei de la Samsung. Costul nu a fost comunicat oficial, insa cel mai probabil va fi undeva intre 2700 si 3000 RON pentru un telefon la liber.

In privinta modurilor de fotografiere, Galaxy S4 are ‘Dual Shot’, care permite utilizarea simultana a camerei frontale si a celei din spate, ‘Drama Shot’, care ne permite sa vedem diferite momente din aceeasi actiune intr-o singură imagine, ‘Sound and Shot’ care permite captarea momentelor speciale in cea mai fidela forma, inregistrand si sunetele, si vocea in timpul fotografierii. De asemenea, ‘Animated Photo’ le permite utilizatorilor sa transforme un scurt filmulet intr-o fotografie dinamica.