Samsung a precizat ca ofera un credit de 100 de dolari consumatorilor care isi vor schimba telefonul Galaxy Note 7 pentru orice alt smartphone Samsung. Cei care isi schimba telefonul Galaxy Note 7 pentru o alta marca de smartphone vor primi un credit mai mic, de doar 25 de dolari.

"Apreciem rabdarea clientilor nostri, operatorilor de telefonie si distribuitorilor care impart cu noi povara in aceasta perioada dificila", a declarat directorul operational de la Samsung Electronics America, Tim Baxter.

Gigantul sud-coreean incearca sa limiteze pagubele provocate de scandalul exploziei telefoanelor Galaxy Note 7 in conditiile in care rivalii Apple Inc si LG Electronics incearca ca castige o parte din cota de piata pierduta de cel mai mare producator mondial de smartphone.

Anterior, Samsung a cerut tuturor operatorilor de telefonie mobila sa opreasca de la comercializare Galaxy Note 7, atat dispozitivele originale cat si cele destinate a le inlocui, si totodata a solicitat utilizatorilor acestui dispozitiv sa il inchida din motive de siguranta.

Samsung a inceput sa comercializeze "phableta" (terminal de talie medie intre smartphone si tableta n.r.) Galaxy Note 7 la data de 19 august insa in luna septembrie a fost nevoit sa anunte retragerea de pe piata a 2,5 milioane exemplare, dupa mai multe incidente in care bateria acestui telefon a luat foc. Ulterior, grupul sud-coreean a decis sa inlocuiasca dispozitivele vandute deja la nivel mondial, dar saptamana trecuta au aparut informatii ca si dispozitivele de inlocuire au luat foc.