Decizia de suspendare a productiei de Galaxy Note 7 a fost luata in cooperare cu autoritatile pentru protectia consumatorilor din Coreea de Sud, China si SUA, a declarat oficialul sub protectia anonimatului.

"Masura include uzina Samsung din Vietnam care este responsabila pentru livrarile globale de Galaxy Note 7", a mai spus oficialul.

Cotidianul financiar Wall Street Journal a informat si el ca productia telefonului Galaxy Note 7 a fost suspendata citand "o sursa bine informata" insa grupul sud-coreean Samsung nu a confirmat inca aceasta decizie.

Samsung a inceput sa comercializeze "phableta" (-terminal de talie medie intre smartphone si tableta- n.r.) Galaxy Note 7 la data de 19 august insa in luna septembrie a fost nevoit sa anunte retragerea de pe piata a 2,5 milioane exemplare, dupa mai multe incidente in care bateria acestui telefon a luat foc. Ulterior, grupul sud-coreean a decis sa inlocuiasca dispozitivele vandute deja la nivel mondial, dar saptamana trecuta au aparut informatii ca si dispozitivele de inlocuire au luat foc.

Unii analisti au estimat la cel putin 1.000 de miliarde de woni (804 milioane de euro) impactul retragerii de pe piata a telefoanelor Galaxy Note 7 asupra profitului inregistrat de divizia de dispozitive mobile a grupului Samsung. Daca se va confirma ca si modelele de inlocuire au o problema tehnica, aceste costuri ar putea sa creasca si mai mult.

Problemele cu bateriile celui mai nou telefon risca sa afecteze reputatia si profitul Samsung intr-un moment in care firma sud-coreeana se confrunta cu o concurenta crescuta din partea Apple pe segmentul high-end precum si din partea rivalilor chinezi pe segmentul telefoanelor ieftine. Dispozitivele mobile asigura cea mai mare parte a profiturilor Samsung, cel mai mare producator mondial de smartphones, chipuri de memorie si televizoare.