"Achizitia va permite Orange sa-si intareasca pozitia pe piata din Africa, care reprezinta o prioritate strategica a grupului", a anuntat cea mai mare companie de telefonie din Franta.  

Piata telecomunicatiilor din Liberia are potential de crestere, doua treimi din populatie detine un telefon mobil, o rata mai scazuta decat in alte state africane.

Directorul general Stephane Richard a afirma ca Orange va renunta la cumpararea diviziei de telecomunicatii a conglomeratului francez Bouygues SA, daca operatiunea va fi prea dificil de indeplinit.

El a declarat ca evalueaza daca un potential acord cu Bouygues va crea valoare pentru Orange si va afecta locurile de munca.  

La Bursa de la Paris, actiunile Orange au urcat marti cu 3,5%, la 15,72 euro, in timp ce titlurile Bouygues au crescut cu 0,7%, la 35,71 euro.  

Orange si Bouygues Telecom, numarul trei in Franta, au confirmat luna aceasta ca poarta discutii in vederea unei fuziuni. Potrivit unor informatii publicate anterior in presa, Orange vrea sa preia Bouygues Telecom pentru 10 miliarde de euro in numerar si actiuni.

Daca negocierile in vederea unei fuziuni dintre Orange si Bouygues Telecom se vor concretiza, numarul jucatorilor de pe piata franceza de telecomunicatii se va reduce de la patru la trei, iar entitatea combinata ar avea o cota de peste 50% pe segmentul telefoniei mobile.