La 6 ani, Andrei petrece cateva ore pe zi cu tableta in mana. Isi instaleaza singur jocuri si aplicatii care il ajuta sa-si dezvolte vocabularul sau sa rezolve exercitii de matematica. Alexandra, sora lui mai mare, se documenteaza direct de pe telefonul mobil.

Internetul e plin de site-uri de pe care pot fi descarcate aplicatii cu jocuri interactive, fise de lucru, documentare, referate. Iar parintii investesc in tot felul de dispozitive pentru a-i ajuta pe copii sa invete.

Desi Ministerul Educatiei anuntase ca in decembrie elevii de clasa intai vor avea acces la manualele digitale pentru romana, matematica si explorarea mediului, se pare ca acest lucru se va intampla cel mai devreme in septembrie 2014.

In tot acest timp reprezentantii Educatiei sustin ca nu au bani nici macar pentru a tipari manuale noi, asa ca parintii trebuie sa le cumpere pentru copiii lor.

In prezent, doar in scolile private se lucreaza cu manuale si programe digitale, iar profesorii spun ca rezultatele copiilor s-au imbunatatit. Pana in 2018, tot invatamintul preuniversitar ar trebui digitalizat.