Raul a primit o tableta de parinti de cand avea doar 3 ani. De atunci, rar o mai lasa din mana. Nici sora lui Tania nu se lasa mai prejos. La doar 5 ani, manevreaza smartphone-urile si tableta mai ceva ca un adult.

"Joaca" pe tableta stimuleaza creativitatea copiilor. Iar multi copii invata din jocurile educative instalate pe micile gadgeturi.

Un studiu recent plaseaza Romania pe primele locuri in topul tarilor in care copiii detin un smartphone sau o tableta. 10% dintre copiii de la noi primesc cadou de la parinti un astfel de dispozitiv inca de la 5 ani. Aproape dublu fata de cei din Franta sau Germania si chiar triplu fata de Statele Unite.

Foarte important este insa ca cei mici sa nu exagereze in joaca lor pe tableta.Copiii care isi petrec mai mult de doua ore pe zi cu aceste "jucarii" inteligente sunt cei mai expusi. Medicii sustin ca, in timp, pot dezvolta atat tulburari de comportament, cat si probleme de sanatate.

Specialistii avertizeaza ca dependentza de tableta ori smartphone se asociaza, totodata, cu obezitatea si sedentarismul. Asa ca ii sfatuiesc pe parinti sa le limiteze accesul la asemenea dispozitive si sa-i incurajeze, in schimb, sa se joace in aer liber.