La cati salariati a ajuns Lenovo Romania, dupa preluarea diviziei servere a IBM Romania. Unde a integrat si laboratorul de cercetare, cel mai mare dupa cel din SUA
Lenovo Romania a finalizat achizitia diviziei de servere x86 si tranzitia echipelor de la IBM Romania, proces in urma caruia numarul de angajati ai subsidiarei locale a producatorului chinez a ajuns la 160 de persoane, de la 12, a declarat seful Lenovo Romania, Aurel Netin.
"Am finalizat integrarea diviziei de servere x86 de la IBM si acum Lenovo are o echipa mai mare. Suntem asadar pregatiti sa intram in forta in segmentul de servere. (...) Ne dorim ca in 10 ani Lenovo sa devina lider atat in piata de PC-uri, in piata de enterprise, cat si in piata de mobile, si sa devina un jucator in piata de cloud", a afirmat Netin.
Totodata, Lenovo Romania a inaugurat noul sediu central, situat in Bucuresti, in zona Aviatiei.
Grupul chinez Lenovo, cel mai mare producator de PC-uri din lume, a incheiat in septembrie 2014 procesul de preluare a diviziei de servere a companiei americane International Business Machines (IBM) pentru suma de 2,1 miliarde de dolari. Pretul final al achizitiei a fost mai mic decat cel anuntat initial in ianuarie 2014, de 2,3 miliarde de dolari, dupa reevaluarea stocurilor. Aproximativ 1,8 miliarde de dolari vor fi platite in numerar, iar restul in actiuni.
In fiecare tara, integrarea IBM in Lenovo s-a realizat cu migrarea unor echipe formate din cativa programatori.
"Romania este una dintre putinele tari care a inregistrat un numar mult mai mare de angajati IBM, care au facut tranzitia catre echipa Lenovo. Astfel, 138 de programatori si oameni de vanzari de la IBM din cadrul diviziei de servere x86 s-au alaturat echipei de marketing, management si vanzari formata din 12 persoane de la Lenovo", a spus Netin.
In Romania, procesul de tranzitie a fost unul complex, Lenovo integrand, pe langa angajatii si operatiunile IBM, si un laborator de cercetare si dezvoltare, cel mai mare dupa cel din Statele Unite ale Americii.
"A fost o provocare mutarea intr-un spatiu adecvat care sa gazduiasca echipa nou formata si mutarea data center-ului din locatia anterioara", a aratat Netin.
Pentru 2015, Lenovo isi propune consolidarea pozitiei de lider in segmentul de PC-uri, unde detine o cota de peste 25%.
"Vrem sa ne dublam cota de piata pe segmentul telefoanelor inteligente, de la 5% la 10% in anul fiscal al Lenevo, care va incepe de la 1 aprilie. De asemenea, vrem sa crestem cota de piata la tablete, unde vedem o incetinire a vanzarilor, de la 10% la 15% pentru anul fiscal viitor", a spus Netin.
In 2013, Lenovo a depasit Hewlett-Packard si a devenit cel mai mare producator de calculatoare personale din lume. Compania a preluat in 2005 divizia de PC-uri a IBM.