Totodata, Lenovo va dobandi o prezenta puternica pe pietele din America de Nord si America Latina, precum si o deschidere in Europa Occidentala, pentru a-si completa dinamica divizie de smartphone-uri aflata in crestere sustinuta pe pietele emergente din intreaga lume.

Pretul achizitiei este de aproximativ 2,91 miliarde dolari - supus unor anumite ajustari, suma care include 1,41 miliarde dolari platiti la incheierea tranzactiei, din care 660 milioane de dolari in numerar si 750 milioane de dolari in actiuni Lenovo. Restul de 1,5 miliarde vor fi achitati in baza unui angajament de plata pe o perioada de trei ani.

Lenovo, care in 2005 a preluat divizia de PC-uri a IBM si legendarul brand de PC-uri Think, preia acum o companie cu renume global, Motorola Mobility, inclusiv brandul Motorola si portofoliul Motorola Mobility de smartphone-uri inovatoare precum Moto X, Moto G si seria DROIDTM Ultra. Pe langa produsele curente, Lenovo va prelua in proprietate si produsele Motorola Mobility aflate in faza de proiectare.

Google va pastra proprietatea asupra unei vaste majoritati a portofoliului de patente ale Motorola Mobility, inclusiv solicitarile curente de patentare si descrierile de inventii. In cadrul relatiei continue cu Google, Lenovo va primi o licenta pentru acest bogat portofoliu de patente si alte elemente de proprietate intelectuala. Lenovo va prelua peste 2.000 de patente precum si marca comerciala Motorola Mobility.

“Preluarea unui brand de o asemenea valoare, cu un portofoliu inovator de produse si o echipa globala incredibil de talentata va transforma imediat grupul Lenovo intr-un puternic competitor global in industria telefoanelor. Vom avea imediat oportunitatea de a deveni un jucator esential intr-o industrie extrem de dinamica”, a declarat, intr-un comunicat, Yang Yuanqing, presedinte si CEO al Lenovo.

“Lenovo a dovedit ca are expertiza necesara pentru a transforma Motorola Mobility intr-un jucator major in ecosistemul Android. Aceasta miscare va permite companiei Google sa isi canalizeze energia catre sustinerea procesului de inovare in intregul ecosistem Android, in beneficiul utilizatorilor de smartphone-uri de peste tot”, a declarat, la randul sau, Larry Page, CEO, Google.

Tranzactia este supusa indeplinirii unor reglementari, cerinte, conditii obisnuite de definitivare si altor aprobari necesare, potrivit anuntului facut de Lenovo.