Partea si mai frumoasa este ca de anul viitor tarifele vor fi la fel ca acasa, dupa ce Parlamentul European a votat in favoarea eliminarii roaming-ului in toate cele 28 de state membre ale Uniunii Europene.

Cea mai mare reducere de tarife va fi pentru accesul la internet: peste 3 luni vom plati doar 40% din tariful care este acum in vigoare. Asa ca va fi mult mai ieftin sa trimitem prietenilor poze din vacanta pe retelele de socializare sau pe e-mail.

Iar pana anul viitor tarifele de conectare la internet vor fi la fel ca cele din tara.

Neelie Kroes, vicepresedinte al Comisiei Europene: "Aproape toti depindem de telefoane si internet, este o parte din viata noastra de zi cu zi. Ar trebui sa stim ce cumparam, nu ar trebui sa platim tarife exorbitante, sa fim jefuiti".

Amintirile despre facturile primite pentru serviciile de roaming nu sunt deloc placute pentru multi dintre romani.

Eduard Lovin, director executiv ANCOM: ''Decizia de a elimina serviciul de roaming si a le egaliza cumva cu tarifele nationale va duce la o crestere semnificativa a traficului de date si voce pentru ca va elimina socul facturilor foarte mari.''

Numai in primul trimestru al anului trecut romanii care au folosit serviciul de internet pe mobil in strainatate au platit peste doua milioane de euro (2,25 milioane de euro). De la 1 iulie, pentru acelasi trafic, vom da numai un milion de euro, iar peste doi ani dispar tarifele suplimentare.