Sunt deja vreo patru milioane de telefoane smart in Romania si tot atatia oameni care se simt uneori neajutorati in fata complexitatii sculelor destepte din buzunar. Hai sa retinem cateva "tips and tricks". Adica "ponturi si smecherii" pe romaneste. 

1. Cum facem o captura de ecran?

Pe Android tragem cu podul palmei. Pe iPhone "home + power". Pozele se vad in galerie. 

2. Cum punem pe ecranul principal o scurtatura catre pagina de internet favorita? 

Pe Android, din aplicatia de internet deschidem pagina si apoi din meniu alegem "Adaugare comanda rapida". Pe iPhone, butonul de "share" si trimitem pe ecranul principal. Ecranul principal trebuie insa organizat. Puneti aplicatiile in foldere. 

3. Cum ne vedem fisierele de pe mobil ca pe calculator? 

Unele Android au asa ceva instalat din fabrica. Dar cel mai bun este un program care se numeste ES File Explorer. Pe iPhone se recomanda o aplicatie gratuita FileExplorer. Se pot naviga din ea inclusiv fisierele din cloud. 

4 Ce facem cand telefonul merge lent 

Stergem din aplicatii sau folosim o aplicatie tot de la ES Task Manager. Pe iPhone aplicatiile din background se sterg manual asa. 

5. Lanterna de buzunar pe mobil 

Pe Android exista astfel de widgeturi. Pe iPhone puteti folosi o aplicatie ca iTorch Flashlight. Are si SOS, stroboscop sau ii poti regla puterea. 

6. Cum sa nu iti pierzi agenda?

Ideea este sa adaugati un cont de email cu care sa se faca sincronizarea. Un cont de cloud e de asemenea bun ca sa tii pozele. 

7. Cum deschizi documente pe mobil? 

In Android exista Polaris, iar iPhone le deschide automat, dar nu se pot edita. 

8. Cum iti protejezi informatiile personale? 

Aplicati o parola, pe Android, din "Settings".