Trei smartphone-uri de top, dezbracate de carcase la iLikeIT: Galaxy S3, iPhone 4 si Note 2
La raft sunt lucioase, frumoase si scumpe. Ce se ascunde insa in spatele inteligentei telefoanelor mobile? Daca va place sa demontati orice, din curiozitate, atunci o sa va placa ce urmeaza.
Bogdan si Mihai sunt doi baieti foarte priceputi in reparatiile telefoanelor mobile si au fost invitati in studioul iLikeIT ca sa ne arate secretele din service-ul de smartphone.
Trei jucarii foarte scumpe, care sunt desfacute in bucati: Samsung Galaxy S3, iPhone 4 si Samsung Galaxy Note 2. 61289762
Mihai, care umbla cu surubelnita in telefoane, spune ca Samsung Galaxy S3 este un telefon care ajunge foarte des in service, bineinteles si datorita faptului ca este foarte bine vandut. Bogdan, care sta de vorba cu clientii, povesteste ca problema cu care vin cel mai des acestia, in cazul acestui telefon, este geamul Gorilla Glas, care .. se sparge. Un astfel de ecran spart costa undeva la 435 de lei. Atentie! Nu este bine sa umblati in constructia telefoanelor daca nu sunteti priceputi in astfel de treburi, dar mai ales pentru ca, in primul rand, daca aparatul este in garantie, veti pierde acest avantaj. Apoi, daca totusi sunteti decisi sa faceti acest lucru, aveti nevoie de un set de surubelnite speciale, dar si de un set de manusi speciale, care nu emit electricitate statica - periculoasa pentru smartphone. Daca nu aveti aceste manusi exista pericolul ca telefonul sa se ... arda.
La fel se intampla si in cazul iPhone 4 - acesta poate fi desfacut doar cu un set de surubelnite speciale, dedicate iPhone. Mihai povesteste ca cei mai multi clienti care vin la service cu aparatul plin de apa spun ca .. nu au varsat ei si inventeaza explicatii de genul: "mi-a transpirat mana". Insa Bogdan isi poate da seama foarte usor daca un telefon a avut contact cu apa, deoarece in interiorul iPhone-ului 4 se afla un senzor care se face rosu in momentul in care apa a ajuns acolo. Acest senzor poate fi vazut si de proprietarul aparatului, insa exista si alti senzori ascunsi, care pot fi verificati doar de tehnicieni. "Din experienta mea, iPhone-ul este cel mai complicat aparat de desfacut din toate telefoanele. Este facut mai mult ceas, decat telefon.", spune Bogdan.
Pe internet exista si manuale de ghidaj pentru cei pasionati de interiorul aparatelor de tot felul, asa cum este cazul site-ul I Fix It.