Toate aceste gadget-uri, lansate recent, vor fi de vanzare pe o piata care depaseste anual 3 miliarde de euro.

Eva este o fetita de 8 luni, rasfatata de mica cu cele mai noi gadget-uri. Nasa ei o scoate la plimbare intr-un carucior mai destept ca o masina. Se desface dintr-un singur buton, e plin de leduri, iti arata cate grade sunt afara si cati kilometri ai parcurs.

Daca ai ramas fara baterie la telefon, pe strada poti sa-l incarci. Caruciorul are un dinam, asa ca nu iroseste niciun pic de energie. 500 astfel de carucioare s-au vandut in ultima luna in tara noastra.

Dupa plimbare, Eva este asezata intr-un leagan inteligent, care imita mersul masinii, tinutul in brate si chiar sariturile unui cangur. Poti sa conectezi si smartphone-ul ca sa rasfeti copilul cu niste cantece de leagan. Toate acestea o ajuta pe Eva sa adoarma usor.

Fara investitii prea mari, chiar si gadgeturile vechi din casa pot deveni utile. Daca ai un smartphone scos din uz prin casa, poti sa-l transformi intr-o camera web, usor de accesat de oriunde te-ai afla in lume. Conditia e sa il ai tot timpul conectat la internet.

Se vand deja cu succes hainutele care isi schimba culoarea atunci cand bebelusul are febra. Acestea sunt doar mostre dintr-o piata care e inca la inceput. Se lucreaza deja la un carucior electric, pe care nu mai trebuie sa-l impingi, ci doar sa-l ghidezi.

Si cum parintii nu dau pentru ei cat sint dispusi sa dea pentru copii, asa se explica miliardele de euro incasate numai in Romania de cei care au afaceri in industria pentru copii.