Cele mai multe oferte de acest gen - pentru copiii pana in 7 ani - sunt in Mamaia, insa facilitati gratuite pentru copii gasiti pe tot litoralul, la hotelurile de trei, patru sau cinci stele.

Cele mai bune tarife sunt in iunie si septembrie. De altfel, aceste perioade sunt preferate de parinti, pentru ca soarele nu este atat de puternic.

La Mamaia, de exemplu, pretul unui pachet de 5 nopti pleaca de la 600 de lei pe noapte, de persoana, in luna iunie, si poate ajunge si la 1.000 de lei, in functie de confortul dorit. In sudul litoralului, tarifele sunt cu 15-20% mai mici.

Anemona are cinci ani si a venit pentru prima data la mare. Este un copil plin de energie, asa ca parintii au ales hotelul in functie de locul de joaca.

Si cand vine vorba de mancare, Anemona este pretentioasa. Meniurile Mickey, Donald si Pluto sunt preferatele ei.

Ofertele pentru cei mici sunt all-inclusive si cuprind meniuri special concepute pentru ei. Astfel, parintii stiu de la inceput cat ii costa o vacanta la mare.

Tarifele variaza, in functie de perioada si confortul ales, intre 600 de lei de persoana la un hotel de trei stele si poate ajunge pana 1.000 de lei, la cinci stele.

Un astfel de loc de joaca devine necesar, spun hotelierii, in momentul in care vrei sa vinzi pachete turistice mai mari de 2 sau 3 nopti. Nu se percepe niciun leu in plus, insa facilitatile pentru copii cresc vanzarile cu cel putin 20% pe vara. Aceste pachete speciale se vand deja prin agentiile de turism.