Informatia este confirmata de institutia britanica reponsabila de comunicatii. Curiosi, jurnalistii englezi au vrut sa verifice si au descoperit ca in trenurile noastre, nu foarte curate, poti calatori insa sute de kilometri fara sa pierzi conexiunea la reteaua mobila 4G.

Acoperirea 4G in Marea Britanie este mai proasta decat in Romania si in Peru, potrivit unui raport al Comisiei Nationale pentru Infrastructura. De altfel, seful institutiei a declarat ca drumurile si caile ferate britanice sunt deserturi digitale, cu conexiuni slabe sau deloc.

Asa ca jurnalistii de la BBC au facut un experiment. Un reporter s-a urcat intr-un tren din Londra, in timp ce jurnalista romanca Andrada Fiscutean de la PRO FM a luat un tren din Bucuresti spre Valea Prahovei. Amandoi s-au conectat la studioul BBC pe Skype, prin internet mobil, si au fost rugati sa citeasca cateva pagini dintr-un roman de Dickens.

Jurnalistii BBC au repetat experimentul de doua ori intr-o ora. Scorul a fost 3 la zero pentru internetul mobil din Romania.

Nu ne invidiaza doar britanicii. Si americanul Bernie Sanders, care a incercat sa obtina nominalizarea Partidului Democrat pentru alegerile prezidentiale, a postat in martie pe Twitter mesajul "Astazi locuitorii Bucurestiului, au acces la un internet mult mai rapid decat cel din Statele Unite. Acest lucru este de neacceptat si trebuie sa se schimbe !"

Toate studiile de specialitate claseaza internetul mobil din Romania pe primele locuri in topul mondial al vitezelor de conectare.