In mod normal, orice aplicatie de streaming, fie ca vorbim de continut video, de muzica, ori de podcast-uri are nevoie de o conexiune permanenta si suficient de rapida la internet.

Din aceasta cauza, companiile care detin astfel de servicii au cautat intotdeauna o modalitate de a oferi acces continuu la serviciile proprii, chiar si atunci cand nu exista o conexiune la internet.

Pentru un serviciu de streaming video, cum este Netflix, oferirea suportului offline, pentru accesarea continutului fara o conexiune activa la internet, este complicata in primul rand din cauza dimensiunii mari a fisierelor, comparativ cu spatiul limitat de stocare al dispozitivelor mobile.

Solutia aleasa de Netflix consta in descarcarea manuala a filmelor si serialelor dorite. Astfel, imediat langa butonul Play, utilizatorii au acum la dispozitie un nou buton, care permite descarcarea continutului pe dispozitivul mobil.

Exista doua optiuni de calitate intre care utilizatorii pot alege inainte de inceperea descarcarii. O calitate mai redusa care necesita mai putin spatiu de stocare si una mai buna, pentru care este nevoie de mai mult spatiu. Cei de la Netflix nu au dat detalii tehnice privind cele doua setari de calitate.

Deocamdata, noua facilitate nu este disponibila pentru intreg continutul Netflix, ci parte sa functioneze pentru toate filmele si serialele originale Netflix, plus o parte din restul continutului. Compania promite ca numarul titlurilor va creste in mod constant pe viitor.