Directorul GTS inainte de achizitie, Danny Bottoms, va ramane in fruntea companiei si dupa preluare.

Integrarea operationala se va incheia probabil in octombrie pentru operatiunile din Cehia, Polonia si divizia International Business a Deutsche Telekom, iar juridic de la 1 ianuarie 2015. 

"Dupa finalizarea achizitiei, ne pregatim sa integram expertiza GTS in serviciile business-to-business cu tehnologia avansata si reteaua europeana vasta a Deutsche Telekom, astfel incat sa devenim furnizorul de servicii preferat pentru companii", a declarat Claudia Nemat, director Deutsche Telekom pentru Europa. 

GTS este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de telecomunicatii bazate pe infrastructura din Europa Centrala si de Est.

GTS are o infrastructura de retea si centre de date extinsa, precum si un portofoliu solid de servicii pentru segmentul business. 

In urma achizitiei, Deutsche Telekom controleaza direct retele de linii fixe in Polonia, Cehia, Ungaria si Romania. Tranzactia nu a inclus si activele GTS din Slovacia, pastrate de investitorii care au vandut, un consortiu de fonduri de capital privat, dintre care cele mai importante sunt Columbia Capital, HarbourVest Partners, Innova Capital si M/C Partners. 

Anul trecut, GTS a obtinut, excluzand operatiunile din Slovacia, venituri de 337 milioane de euro si profit inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare (EBITDA) de 88 de milioane de euro. 

Veniturile obtinute de GTS Telecom Romania au scazut usor in 2013 de la 20 de milioane de euro in 2012 la 19,2 milioane de euro, in timp ce profitul EBITDA a avansat cu 12%, la 5,68 milioane de euro. 

GTS este unul dintre principalii furnizori alternativi de servicii de telecomunicatii din Romania. Compania furnizeaza solutii nationale si internationale de transport de date, voce, acces internet, servicii de tip cloud si colocare in centrele de date proprii din Bucuresti.  Numara aproximativ 130 de angajati si are sediul in Capitala. 

Deutsche Telekom controleaza grupul elen OTE, prezent in Romania prin Romtelecom si subsidiara locala a operatorului de telefonie mobila Cosmote.