Compania este controlata in prezent de un consortiu de fonduri de capital privat, cele mai importante fiind Columbia Capital, HarbourVest Partners, Innova Capital si M/C Partners.

"Noi investim contrar tendintelor. GTS este un element suplimentar pentru dezvoltarea pozitiei noastre pe piata operatorilor integrati, compusa din servicii de comunicatii mobile si fixe. Consolidarea pozitiei pe segmentul business este, de asemenea, un element central al strategiei noastre", a declarat directorul financiar executiv al Deutsche Telekom, Timotheus Höttges, intr-un comunicat transmis de cele doua companii, potrivit Mediafax.

Claudia Nemat, director Deutsche Telekom pentru Europa, a afirmat ca cel mai mult vor avea de castigat subsidiarele de telefonie mobila ale grupului din Cehia si Polonia, care vor obtine astfel accesul la infrastructura de linii fixe a GTS.

Compania poloneza este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de telecomunicatii bazate pe infrastructura din Europa Centrala si de Est. Compania are o infrastructura de retea si centre de date extinsa, precum si un portofoliu solid de servicii pentru segmentul business, se spune in comunicat.

In urma achizitiei, Deutsche Telekom va controla direct retele de linii fixe in Polonia, Cehia, Ungaria si Romania. Finalizarea tranzactiei depinde de avizul autoritatilor de reglementare.

GTS Central Europe a inregistrat anul trecut venituri de 347 milioane euro si un profit EBITDA (inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizari) de 87 milioane euro.

GTS este unul dintre principalii furnizori alternativi de servicii de telecomunicatii din Romania. Compania furnizeaza solutii nationale si internationale de transport de date, voce, acces internet, servicii de tip cloud si colocare in centrele de date proprii din Bucuresti. Compania are aproximativ 130 de angajati si sediul in Bucuresti.

Anul trecut GTS Telecom Romania a avut venituri de 20 milioane de euro, in scadere cu 15% fata de 2011, si un profit operational inaintea dobanzilor, taxelor, deprecierii si amortizarilor (EBITDA) de 5 milioane euro, in crestere cu 10%.

Fondata in 1993, GTS Central Europe furnizeaza servicii de internet si telefonie catre companii din Europa Centrala si de Est, printre care Coca-Cola si General Motors, noteaza Bloomberg.

Deutsche Telekom controleaza grupul elen OTE, prezent in Romania prin Romtelecom si subsidiara locala a operatorului de telefonie mobila Cosmote.

Preluarea GTS de catre Deutsche Telekom este a doua mare tranzactie in sectorul telecom anuntata in ultimele zile in Europa Centrala si de Est. Saptamana trecuta, fondul PPF, controlat de miliardarul Petr Kellner, a incheiat un acord pentru preluarea unei participatii majoritare la Telefonica Czech Republic, subsidiara ceha a operatorului spaniol Telefonica, pentru 3,4 miliarde de dolari.