Achizitia, avizata de CE fara impunerea de conditii, a fost anuntata in luna noiembrie a anului trecut, potrivit Mediafax.

"Putem acum sa finalizam tranzactia si sa incepem integrarea GTS. Compania se potriveste perfect cu strategia noastra de a construi o retea paneuropeana si ne intareste pozitia pe servicii pentru afaceri si clienti multinationale", a declarat Claudia Nemat, director Deutsche Telekom pentru Europa, potrivit unui comunicat al companiei germane.

Compania poloneza este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de telecomunicatii bazate pe infrastructura din Europa Centrala si de Est. GTS are o infrastructura de retea si centre de date extinsa, precum si un portofoliu solid de servicii pentru segmentul business.

In urma achizitiei, Deutsche Telekom va controla direct retele de linii fixe in Polonia, Cehia, Ungaria si Romania. Tranzactia nu include si activele GTS din Slovacia, care vor fi pastrate de investitorii care vand. GTS este controlata de un consortiu de fonduri de capital privat, cele mai importante fiind Columbia Capital, HarbourVest Partners, Innova Capital si M/C Partners.

Anul trecut, GTS a obtinut, excluzand operatiunile din Slovacia, venituri de 337 milioane de euro si profit inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare (EBITDA) de 88 de milioane de euro. Veniturile obtinute de GTS Telecom Romania au scazut usor anul trecut, de la 20 de milioane de euro in 2012 la 19,2 milioane de euro, in timp ce profitul EBITDA a avansat cu 12%, la 5,68 milioane de euro.

GTS este unul dintre principalii furnizori alternativi de servicii de telecomunicatii din Romania. Compania furnizeaza solutii
nationale si internationale de transport de date, voce, acces internet, servicii de tip cloud si colocare in centrele de date proprii din Bucuresti. Compania numara aproximativ 130 de angajati si are sediul in Bucuresti.

Deutsche Telekom controleaza grupul elen OTE, prezent in Romania prin Romtelecom si subsidiara locala a operatorului de telefonie mobila Cosmote.