Potrivit saptamanalului german, citat de Mediafax, un program NSA numit "Treasure Map" comporta un acces clandestin la reteaua Deutsche Telekom si alti operatori mai mici, care-i permite sa ajunga pana la dispozitivele conectate la Internet - telefoane inteligente, calculatoare sau tablete.

Acest program, catalogat drept un "Google Earth al Internetului" de catre Der Spiegel, serveste la "planificarea unor atacuri informatice" si "spionarea retelei", continua revista, care nu a putut sa obtina o reactie din partea NSA si nici a GCHQ, serviciul britanic insarcinat cu interceptarile.

"Un asemenea atac cibernetic incalca in mod clar dreptul german", a comentat Christian Steffen, directorul general al operatorului Stellar, caruia Der Spiegel i-a prezentat un document apartinand GCHQ care contine parole ale clientilor companiei si numele unui anumit numar de salariati.

Alertate de catre revista, Deutsche Telekom si operatorul regional Netcologne nu au identificat vreun dispozitiv suspect si nici scurgeri de date. insa, potrivit sefului serviciului de securitate al Deutsche Telekom Thomas Tschersich, "accesul unor servicii secrete straine la reteaua noastra este total inacceptabil".

"Examinam orice indiciu al unei posibile manipulari. In plus, am alertat autoritatile asupra acestui punct", a precizat Tschersich, citat de saptamanal.

Romtelecom si Cosmote si-au schimbat numele, incepand de sambata, in Telekom Romania Communications si Telekom Romania Mobile Communications vor fi, parte a procesului de adoptare a brandului Telekom al grupului german Deutsche Telekom.

Telekom Romania este un brand care apartine Deutsche Telekom, una dintre companiile de top la nivel mondial, cu peste 142 milioane de clienti pentru servicii mobile, 31 milioane de linii fixe si peste 17 millioane linii broadband (la 31 decembrie 2013).

Deutsche Telekom detine 40% din OTE Grup (Grecia), actionarul majoritar al celor doi operatori telecom locali, care in 2013 au avut afaceri cumulate de 1,07 miliarde de euro.

Grupul german furnizeaza produse si servicii fixe, comunicare mobila, Internet si IPTV pentru consumatori si solutii IT&C pentru clienti din mediul de business. Deutsche Telekom este prezent in aproximativ 50 de tari si are circa 229.000 angajati la nivel mondial.