Dupa ani de zile in care vanzarile si profiturile gigantului american au explodat, lasand in urma toti concurentii, ultimele rezultate indica faptul ca fanii Apple si-au mai pierdut din entuziasm.

De-a lungul istoriei sale, Apple a mai trecut prin situatii dificile, din care uneori s-a crezut ca va iesi doar in faliment. Sa stea lucrurile si de aceasta data la fel?

Nici pe departe, sustine publicatia americana, care da si cateva exemple despre cat de puternica este compania, in comparatie cu alti jucatori din IT&C.

Iata 10 cifre care indica faptul ca Apple este in continuare un fenomen:

1. Apple a inregistrat vanzari de 43,7 miliarde de dolari in primul trimestru din 2014, adica mai mult decat Google, Amazon si Facebook la un loc.

2. Afacerea cu iPhone-uri genereaza profituri de 26 de miliarde de dolari. Intreaga afacere a Microsoft a produs putin peste 20 de miliarde de dolari. Deci doar divizia iPhone de la Apple creste mai repede decat intreaga afacere Microsoft.

3. Afacerea cu iPad-uri a adus companiei 7,6 miliarde de dolari intr-un singur trimestru. Facebook a avut afaceri de 8,9 miliarde intr-un an intreg.

4. Divizia de software/iTunes de la Apple a avut vanzari de 4,57 miliarde de dolari in primul trimestru. Intr-un an intreg, Netflix a avut vanzari in valoare de 4,37 miliarde.

5. Profitul net al Apple in primul trimestru a fost de 10,2 miliarde de dolari, mai mult decat a castigat Amazon in cei 20 de ani de exitenta.

6. Profitul net al Apple a fost al 14-lea cel mai mare din istorie, mai mare chiar si decat cel al Exxon.

7. Apple are 150,6 miliarde de dolari bani cash. Cu acesti bani ar putea cumpara Facebook, la actuala valoare de piata a companiei. Sau ar putea cumpara Netflix, Tesla, Twitter, Dropbox, Pandora si Spotify deodata si tot ar mai ramane cu 59 de miliarde de dolari de cheltuit.

8. Dar Apple nu are de gand sa-si cheltuiasca acesti bani. Din contra, a anuntat ca anuntat ca va lansa o emisiune de obligatiuni, in cadrul unui program de rascumparare de actiuni de 130 miliarde de dolari.

9. Vanzarile din China au adus Apple venituri de 9,3 miliarde de dolari, mai mult decat i-au adus cele din SUA, in trei ani. Pana la jumatatea anului, Apple va vinde mai mult in China decat in Europa.

10. Samsung a vandut de doua ori mai multe smartphone-uri ca Apple, dar a inregistrat aceleasi venituri si profituri cu mult mai mici: 6,3 miliarde dolari versus 13 miliarde dolari, cat a avut Apple.