Apple pierde, încă o dată, în faţa VirnetX, o companie americană ce dezvoltă soluţii de securitate. Producătorul iPhone-ului a fost chemat în mai multe rânduri în instanţă pentru nerespectarea brevetelor deţinute de VirnetX şi a pierdut de fiecare dată, scrie News.ro.

În acest caz, a fost vorba de o tehnologie brevetată de VirnetX în zona VPN-urilor şi pe care Apple o foloseşte pe dispozitivele sale pentru conectarea şi deconectarea automată de la acest tip de reţele.

Cel mai nou episod din lupta celor două companii, care datează deja de 10 ani, a fost tranşat de juriu după 90 de minute de deliberare şi a dat câştig de cauză VirnetX, însă a stabilit o sumă mai mică.

VirnetX ceruse 700 de milioane de dolari, iar Apple, care nu a contestat încălcarea brevetelor, a calculat că 113 milioane ar fi fost suficiente. Juriul a decis că Apple trebuie să plătească 502,8 milioane de dolari.

Decizia nu este definitivă, iar Apple a anunţat deja că va face apel.

Apple ştie că are un precedent favorabil în lupta cu VirnetX, în ceea ce priveşte apelurile. În februarie, producătorul iPhone-ului trebuia să plătească 625 de milioane de dolari, ca urmare unei decizii în primă instanţă legate de tehnologii folosite de iMessage şi FaceTime. Apelul, decis în urmă cu o lună, a scăzut suma pe care Apple trebuie să o plătească la 302 milioane de dolari.