Apple va lansa în toamnă primele sale smartphone-uri cu 5G, însă, deşi toate modelele seriei vor avea această facilitate, ele nu vor oferi şi aceleaşi viteze de transfer.

Doar vârful de gamă al seriei care va fi compusă din 4 modele, iPhone Pro Max, va folosi cea mai rapidă versiune de 5G, numită millimeter-wave. Asta, conform surselor citate de Fast Company, pentru că iPhone Pro Max va fi singurul model din serie suficient de mare pentru a acomoda componentele necesare.

Toate celelalte modele din noua serie vor avea versiunea Sub-6 de 5G.

iPhone Pro Max va fi, din câte se pare, vârful de gamă - va oferi cele mai multe facilităţi, va avea cele mai bune camere foto şi va fi cel mai scump.

În plus, chiar dacă are millimeter-wave, iPhone Pro Max nu va oferi suport pentru acest tip de conexiuni decât în trei ţări: Statele Unite, Japonia şi Coreea de Sud, potrivit News.ro.

Asta înseamnă că, în România şi în restul ţărilor, toate modelele din seria iPhone 12, inclusiv cel mai scump dintre acestea, vor avea 5G Sub-6.

Diferenţele dintre millimeter wave (standardul de top) şi Sub-6 (standardul mediu) sunt viteza şi acoperirea. Vitezele millimeter-wave pot ajunge şi la 1Gps pentru download, în vreme ce Sub-6 promite, în cazurile ideale, 400 Mbps, dar, în realitate, nu va fi cu mult mai rapid decât 4G.

De cealaltă parte, semnalul millimeter-wave este mai slab şi mai puţin recomandat pentru oraşe, în vreme Sub-6 ofertă o acoperire mai bună.

Potrivit unor surse citate de Bloomberg, Apple intenţionează să lanseze în octombrie patru noi modele de iPhone, precum şi o nouă tabletă iPad Air, care va avea un ecran similar cu cel al iPad Pro-like, două noi versiuni ale ceasului Apple Watch şi primele căşti care nu vor purta marca Beats.

Potrivit acelorași surse, Apple se aşteaptă ca vânzările următoarei generaţii de iPhone să ajungă la 80 de milioane de unităţi în 2020. Astfel, gigantul american le-a cerut subcontractorilor să îi livreze cel puţin 75 de milioane de telefoane iPhone 5G până la finele acestui an, un număr comparabil cu cel înregistrat în 2019, când a fost lansată precedenta versiune de iPhone.