Apple îşi prezintă de obicei noile iPhone-uri în timpul unui eveniment organizat la sediul central din Cupertino, California, în septembrie, dar anul acesta acest lucru s-ar putea întâmpla mai târziu, deoarece Apple a sugerat deja la prezentarea rezultatelor financiare trimestriale că iPhone-urile vor întârzia câteva săptămâni.

În timpul evenimentului, este posibil ca Apple să prezinte Apple Watch Serie 6, o versiune actualizată a iPad Air şi alte produse, scrie News.ro.

Apple nu a furnizat detalii suplimentare, dar probabil va transmite evenimentul online, aşa cum se întâmplă de obicei.

Pe invitaţia pe care Apple a trimis-o pentru anunţarea evenimentului scrie ”Time Flies”, sugerând că va fi prezentat Apple Watch Serie 6.

Analiştii se aşteaptă ca Apple să anunţe Apple Watch Serie 6. Cel mai recent software watchOS 7 susţine urmărirea somnului şi va fi disponibil pentru ceasurile Apple actuale, dar sunt aşteptate şi alte funcţii. Zvonurile au sugerat că ceasul va măsura şi saturaţia oxigenului în sânge. Anul trecut, Apple a scăzut preţul modelului Serie 3 şi a făcut ca versiunea de bază a Apple Watch să fie mai accesibilă.

Apple ar putea face acelaşi lucru anul acesta, scăzând costul modelului Serie 5 şi introducându-l ca o opţiune mai accesibilă faţă de noul Apple Watch Serie 6.

Apple ar urma să prezinte în această toamnă şi un nou iPad Air care seamănă mai mult cu un iPad Pro, cu un ecran edge to edge. Dar este posibil ca Apple să păstreze acest dispozitiv pentru un eveniment din octombrie, aşa cum a făcut în 2018, când a anunţat iPad-uri şi MacBook-uri noi.

Bloomberg a relatat în august că Apple se pregăteşte, de asemenea, să lanseze un pachet de servicii, numit în prezent ”Apple One”. Pachetul premium va include Apple Music şi Apple TV +, dar oamenii vor putea comanda şi în alte servicii, cum ar fi serviciul de jocuri Apple Arcade şi Apple News +, care oferă acces la mai multe publicaţii de ştiri. Apple ar putea introduce, de asemenea, noi servicii de streaming pentru antrenament, ca un alt pachet de abonamente, potrivit Bloomberg.

Patru noi modele de iPhone, în această toamnă

Apple urmează probabil să anunţe patru noi iPhone-uri în acest an - două modele ”obişnuite” de iPhone 12 şi două modele de iPhone 12 Pro, cu designuri noi care includ margini mai ascuţite în jurul colţurilor.

Acestea ar putea veni la câteva săptămâni după acest eveniment. Pentru referinţă, noul design va fi similar cu iPhone 4 din 2010, potrivit analistului TF International Securities, Ming-Chi Kuo, un analist Apple important. Dimensiunile ecranului includ un model de 5,4 inci, două cu ecrane de 6,1 inci şi un model mare cu un ecran de 6,7 inci, potrivit lui Kuo, care a mai spus că Apple nu va include căşti sau încărcător în cutie.

Bloomberg a scris în aprilie că modelele iPhone 12 Pro vor avea trei camere şi un nou senzor lidar 3D care ajută la aplicaţiile de realitate augmentată. Acest senzor a fost lansat pentru prima dată la ultimele modele iPad Pro, la începutul acestui an.

Kuo a spus că noile modele de iPhone vor fi compatibile cu reţelele de nouă generaţie 5G, deşi încă nu este clar care modele vor suporta şi cea mai rapidă, dar limitată gamă, mmWave 5G.

Acţiunile Apple au crescut în acest an şi au atins o valoare de piaţă de 2.000 de miliarde de dolari, devenind prima companie americană care ajuns la acest nivel, pe 19 august. Dar acţiunile Apple au scăzut săptămâna trecută şi au avut joi cea mai proastă zi după 20 martie, cu un declin de 8%.

Scăderea a avut loc în contextul pierderilor generalizate la nivelul sectorului de tehnologie sectorului tehnologic are a închis în declin cu 5,8% în aceeaşi zi. Acţiunile Apple au scăzut marţi cu până la 4,3%, în acelaşi context negativ.