Noile modele de iPhone vor ajunge in cateva tari pe 20 septembrie, urmand ca in restul lunii sa ajunga in decembrie.

Precomenzile se pot face incepand din 13 septembrie.

iPhone 5C va avea un ecran de 4 inci, un cip de tipul A6 si o camera posterioara, la fel ca iPhone 5.

Apple a imbunatatit insa camera anterioara, pentru apeluri FaceTime HD.

Varianta de iPhone 5C 16 GB va costa 99 de dolari cu abonament in Statele Unite, cu 100 de dolari mai putin decat o varianta similara de iPhone 5.



Telefonul iPhone 5C va fi in culorile verde, gri, azuriu, roz si galben si va avea o carcasa de policarbonat. Totodata, Apple va lansa si huse de silicon pentru acest telefon.


Compania a imbunatatit camera foto/video pentru iPhone 5S, care are un senzor cu 15% mai mare decat cel de pe iPhone 5. Atunci cand utilizatorii fac o fotografie, iPhone 5S realizeaza de fapt mai multe poze si o alege pe cea mai buna.



Apple sustine ca fotografiile realizate de noul model sunt comparabile cu cele realizate cu aparatele SLR. Totodata, camera iPhone 5S va avea o functie de stabilizare automata a imaginilor.

In plus, iPhone 5S va putea realiza clipuri in slow-motion, cu 120 de frame-uri pe secunda. Flash-ul a fost regandit si el, pentru a imbunatati culorile fotografiilor.

iPhone 5S va fi disponibil in culorile negru, alb si sampanie, o nuanta de auriu.

Noua versiune de soft iOS7 a fost prezentata de directorul de proiectare software Craig Federighi, care a spus ca lansarea pe piata va avea loc pe 18 septembrie. In total, iOS 7 va avea 200 de noi functii, iar intre noutati se numara si noi tonuri de apelare.

"Ai putea rata un apel pentru ca dansezi. Ii poti cere lui Siri sa iti spuna cand Lady Gaga posteaza pe Twitter", a glumit Federighi.

El a aratat, spre amuzamentul audientei, ca programul include noi functii de reamintire, precum "cumpara sampon si balsam". Federighi obisnuieste sa faca adeseori glume legate de par, iar la Game Center are numele de cont "Hair Force One".

Federighi a mai notat faptul ca iOS7 iti poate spune unde trebuie sa mergi, datorita calendarului, precum si durata deplasarii.

Autonomia lui iPhone 5S este scoasa in evidenta. El va sta 250 de ore in stand-by, va rula clipuri video timp de 10 ore si permite navigare pe Internet prin conexiune LTE timp de 10 ore.

Preturile la iPhone 5S, cu abonament pe doi ani: 16GB - 199 de dolari, 32GB - 299 de dolari si 64GB - 399 de dolari. Noile carcase de protectie costa 49 de dolari fiecare.