Tehnologia FULL-HD e deja standard. Toti producatorii se lupta sa faca din televizoarele de pe piata adevarate computere. Dotarile inteligente pornesc de la telecomanda.

Este si o provocare daca tinem cont ca in mare parte acestea au ramas neschimbate de 40 de ani. Iata o demonstratie din timpurile noastre cu trei produse noi. Au putine butoane, dar sunt interactive. In toate cele trei exemple, demonstratiile nu au mers de la o prima apasare de buton, dar toate hibele au rezolvare, printr-o actualizare a sistemului de operare. Insa, dincolo de micile scapari, restul functiilor merg.

Camera web, montata pe rama televizorului, recunoaste miscarile mainilor si le transforma in comenzi pentru televizor. Sa aruncam un ochi si asupra telecomenzii care arata ca un joystick. Pe ecran se vede un cursor, ca mouseul pe calculator. Asa ca nu va faceti griji daca au disparut cifrele. Pentru a putea intra pe modul TV si a comuta pe un canal trebuie pur si simplu sa desenam numarul canalului la care vrem ne uitam.

Si, intr-un final, cum scapam de fire? Telefonul se poate conecta la televizor printr-o simpla atingere a smartphone-ului de telecomanda. Fara fire, fara setari complicate prin meniu. Doar wireless. Asa am putea vedea, spre exemplu, pozele facute in vacanta, sau chiar ne putem juca.

Segmentul televizoarelor inteligente nu mai este nici pe departe o trufanda. Suntem deja in al treilea an in care avem smart TV-uri pe piata. In 2013 o treime din totalul televizoarelor vandute vor fi de tip smart.