Cu lampi, iar mai apoi cu tranzistoare, televizoarele alb-negru au oferit un parfum aparte copilariei multora dintre noi. Mihaela, Gopo, Telejurnalul, Telecinemateca, Teleenciclopedia si Dialog la distanta sunt amintiri si senzatii pe care generatiile urmatoare nu vor avea cum sa le aiba.

Congresele, discursurile lui Ceausescu, vizitele lui pe la fabrici si uzine ocupau cam tot programul zilnic de doua ore. Mai primeam in rest un pic de desene animate, o piesa de teatru si poate cateva informatii de cultura generala. Dar programul de la televizor ne tinea in case, cu privirile fixate pe micul ecran. Desigur, atunci cand nu se lua curentul sau nu pocnea vreo lampa. Daca televizorul era stricat rau si nu se putea face nicio improvizatie, era infasurat intr-o patura si dus la reparatii.

Televizorul color a venit, pentru multi dintre noi, dupa Revolutie

Snagov, Venus, Miraj, Diamant, Sirius si Lux erau marcile de televizoare alb-negru la moda. La un moment dat a aparut si Sport, cu un ecran mai mic, pentru calatorii. 

 

Revolutia, am privit-o tot la televizor. Iar ea ne-a adus, pe langa beneficiile evidente, si liberatea de a vedea si altceva decat reportaje comandate de partid. Televiziunea progresa, la fel si tehnologia. Imi amintesc de lupul enervant din Nu zaietz, nu pagadi, de Arabela si Rumburak sau de Star Trek.

Televizorul color a venit, pentru multi romani, dupa Revolutie, si stiu ca ai mei au dat Siriusul vechi pe un Anitech. Mai stiu ca nu mai era niciun copil pe-afara cand se difuza Dallas. Tin minte ca erau cativa care aveau "parabola" si, mi se pare ca un post din Ungaria pe care il receptionau, era cu un episod inainte la serial. Jr., Bobby si Sue Ellen i-au facut pe romani sa viseze la case mari si frumoase, trai bun si bani facuti cu usurinta. Cati nu s-au gandit ce bine ar fi sa li descopere petrol in curtea casei?

Smart TV-ul 3D, gadgetul care ajunge acum in casele romanilor

Astazi, Dallas continua intr-o noua distributie, iar filme vechi precum Star Trek sunt remasterizate si transformate in format HD. Prezentul este al televizoarelor smart, capabile sa iti ofere posibilitati nebanuite si sa iti transforme locuinta intr-un spatiu care pentru un calator din trecut ar parea science-fiction.

 

Un corespondent peste timp al modelelor in voga acum 20-30 de ani este televizorul LED 3D Samsung, de 101 inch, care ne aduce in case imagini in relief cu eroii preferati. Pe vremuri, la un meci de fotbal privit pe un ecran alb-negru iti era greu sa iti dai seama care jucatori faceau parte din care echipa daca aveau hainele in culori asemanatoare. Acum poti vedea Finala Champions League in format 3D si iti misti involuntar corpul cand vreun jucator pare ca suteaza mingea in directia in care te afli.

Televizoarele 3D au ajuns, astazi, la preturi accesibile

LED 3D Samsung are o rezolutie Full HD si iti ofera imagini de calitate si detalii altfel invizibile, prin tehnologia Samsung Wide Color Enhancer Plus. Televizoarele Full HD de la Samsung ofera o rezolutie dubla fata de cele HD TV obisnuite. In oferta eMAG, LED 3D Samsung de 101 inch se gaseste la un pret mai mult decat atractiv, iar toata familia poate beneficia de avatajele sale.

Acest model are si functia Family Story, prin care puteti partaja fotografii speciale, mesaje si evenimente cu cei dragi. Pentru copii, exista functia Kids, iar pentru mamele care isi doresc sa se mentina in forma, cea de Fitness. Continutul este variat, pachetul de aplicatii Samsung este complet si beneficiati, in plus, de navigare pe Internet si de discutii prin Skype cu persoanele dragi aflate la distanta.

 

Gadgetul de la Samsung se transforma intr-un sistem Home Theater in toata regula, atunci cand conectati la el de exemplu un hard disk extern pentru a rula filme, fotografii sau videoclipuri muzicale. Prin AllShare, se conecteaza wireless la dispozitive mobile prin tehnologia DLNA, pentru ca filmele, fotografiile si muzica stocate pe ele sa poata fi vizualizate, ascultate sau distribuite pe televizorul inteligent.

Mai multe informatii despre televizor, pe eMAG.ro