"Ne-am indeplinit toate obiectivele pe care ni le-am stabilit pentru acest an. Performanta noastra financiara a continuat sa reflecte redresarea operationala din prezent si am obtinut cea mai mare crestere a veniturilor din ultimii sase ani. Alaturi de initiativele noastre de reducere a costurilor, aceasta a rezultat intr-o imbunatatire importanta a OIBDA", a declarat Michael Del Nin, co-CEO al CME.

Profitul operational inainte de deprecieri si amortizari (OIBDA) s-a situat la 95,4 milioane de dolari anul trecut, in timp ce, cu un an in urma, grupul a inregistrat o pierdere de 48,4 milioane de dolari.

La nivelul trimestrului al patrulea, veniturile nete ale CME au scazut de la 219,3 milioane de dolari in 2013 la 216,1 milioane de dolari in aceeasi perioada din 2013, in timp ce pierderea neta s-a redus la 78,2 milioane de dolari de la 108,2 milioane de dolari.

"Ne-am angajat sa livram cel mai bun continut publicului nostru si sa ne mentinem pozitia de lider in ceea ce priveste audienta, controland totodata costurile. Ne asteptam sa recastigam cota de piata suplimentara in Cehia si vom construi pe baza succesului nostru din 2014 pentru a continua imbunatatirea marjelor in 2015", a declarat Christoph Mainusch, co-CEO al CME.

Pierderea neta a companiei americane a scazut la 231,8 milioane de dolari, fata de nivelul consemnat in 2013, de 281,5 milioane de dolari.

In Romania, CME a obtinut in 2014 un profit operational inainte de deprecieri si amortizari (OIBDA) in valoare de 37,2 milioane de dolari, in urcare de la 2,4 milioane de dolari in 2013, pe fondul cresterii veniturilor nete la 178,6 millioane de dolari de la 162,3 milioane de dolari.

CME detine 33 de posturi de televiziune in Bulgaria, Croatia, Cehia, Romania, Slovacia si Slovenia. In Romania, CME este proprietarul PRO TV, PRO TV International, Acasa, Acasa Gold, PRO Cinema, Sport.ro, MTV Romania, PRO TV Chisinau si Acasa in Moldova.