Central European Media Enterprises (CME) a anuntat joi ca a ajuns la un acord cu News Corporation privind achizitia postului bTV din Bulgaria, care emite prin satelit, precum si a posturilor bTV Cinema si bTV Comedy, prin cablu. De asemenea, CME a mai cumparat 74% din Radio Company C.J. OOD, care detine mai multe posturi de radio (bTV Group).

Adrian Sarbu, presedinte si CEO al CME, a declarat referitor la aceasta mutare: "Achizitia bTV este un pas in repozitionarea CME dupa vanzarea operatiunilor din Ucraina. Acum ne concentram pe construirea unei companii media integrate vertical, extrem de profitabila, care sa opereze in tarile UE si in cele care au aderat la UE. bTV completeaza perfect portofoliul nostru. Sunt convins ca vom reusi sa le aducem telespectatorilor bulgari o oferta TV superioara si ca vom creste valoarea pentru actionarii nostri".

Pe de alta parte, CME va cumpara de la bulgarii de la Top Tone Holdings 20% dintre actiunile pe care compania le detine in cadrul Pro.BG, business controlat in proportie de 80% de CME, in contul a 6% dintr-o subsidiara nou creata, care va cuprinde atat bTV, cat si afacerile Pro.BG. Top Tone Holdings va avea dreptul sa cumpere 4% din actiuni in trei ani de la incheierea acordului, care va avea loc cel mai probabil odata cu definitivarea tranzactiei privind bTV.

Grupul CME opereaza mari retele de televiziune in sapte state din Europa Centrala si de Est.

Posturile de televiziune ale companiei sunt localizate in Bulgaria (PRO.BG si RING.BG), Croatia (Nova TV), Cehia (TV Nova, Nova Cinema, Nova Sport), Romania (PRO TV, PRO TV International, Acasa, PRO Cinema, Sport.ro si MTV), Slovacia (TV Markíza, Doma), Slovenia (POP TV, Kanal A, TV Pika) si Ucraina (Studio 1+1, Studio 1+1 International, Kino).

CME este listata la bursa electronica Nasdaq, din Statele Unite, precum si la Bursa de Valori de la Praga.