In aproximativ o luna, Emerson Collective va achizitiona majoritatea actiunilor revistei. ”Voi pastra o cota mare din actiuni”, a spus David Bradley, presedintele Atlantic Media, intr-un memo transmis vineri angajatilor. ”Foarte probabil, dar nu sigur, Emerson Collective va achizitiona restul actiunilor mele in trei pana la cinci ani de acum inainte”.

Pare putin probabil ca Emerson Collective sa recurga la concedieri ori taieri de buget pentru a face profit. Organizatia isi doreste ”sa inlature barierele din calea oportunitatilor pentru ca oamenii sa poata trai la cele mai inalte standarde” si se concentreaza pe eforturi privind educatia, reforma migratiei, probleme de mediu si alte initiative sociale.

In acelasi memo, Bradley sustine ca nimic nu se va schimba privind managementul zilnic al revistei si a spus ca va conduce si celelalte proprietati ale Atlantic Media, inclusiv National Journal si Quartz.

Anuntul facut vineri a fost suprinzator pentru piata media din SUA. Totusi, Bradley a afirmat ca lucrurile se pregatesc de mai multa vreme, mai exact de un an.

La randul rau, Laurene Powell Jobs a transmis intr-un comunicat: ”Este un privilegiu sa fiu partenerul lui David Bradley si sa devin administrator al The Atlantic, una dintre cele mai importante si solide institutii jurnalistice din tara”.

The Atlantic a fost infiintata in 1857, in Boston. Din 2006, revista are sediul in Washington DC.

Termenii financiari ai achizitiei nu vor fi dezvaluiti, potrivit unui anunt, insa presa americana speculeaza ca ar putea fi vorba despre o suma asemanatoare celei pentru care Jeff Bezos a cumparat The Washington Post de la familia Graham - 250 de milioane de dolari.

In aceeasi scrisoare trimisa angajatilor, Bradley noteaza ca Powell Jobs este optimista privind viitorul jurnalismului, in ciuda provocarilor la care este supus.