Guardian news & Media (GNM) a incheiat un parteneriat cu Dailymotion, cea de-a doua cea mai importanta platforma de video sharing din lume, in scopul cresterii audientei portofoliului de materiale video realizate de jurnalistii The Guardian.

"The Guardian produce o cantitate foarte mare de continut video de calitate", a declarat Tina Westland, content sales manager, multimedia, in cadrul GNM. "Un canal dedicat si distinct al The Guardian pe Dailymotion va face ca productiile noastre sa fie vizionate de o audienta si mai mare", a mai spus Tina Westland.

In baza acestui parteneriat, The Guardian va difuza pe canalul sau de pe Dailymotion o gama larga de continut, din domenii precum sport, muzica, lifestyle, moda si calatorii. In plus, arhiva completa a GNM, care cuprinde 700 de ore de continut video, va fi disponibila pe canalul pe care publisherul britanic il va avea pe platforma Dailymotion.

GNM si Dailymotion vor imparti veniturile din publicitatea atrasa de noul canal, insa proportiile in care vor fi impartite aceste sume nu au fost precizate.

Site-ul francez de partajare de fisiere video Dailymotion este detinut de grupul de telecomunicatii Orange. In luna iulie, oficialii companiei Orange au anuntat ca grupul va investi 30 milioane euro in site-ul Dailymotion, avand ca tinta triplarea vanzarilor platformei in urmatorii trei ani, la aproximativ 100 milioane euro. Orange a adaugat ca nu mai ia in calcul vanzarea site-ului Dailymotion. Anterior, vanzarea unei participatii de 75% la Dailymotion catre Yahoo a esuat, dupa opozitia Guvernului francez.